lauantai 21. lokakuuta 2023

Simppeleitä simpukkakoristeita

Sain eilen illalla hirmuisen inspiraation kokeilla tehdä simpukkakoristeita yksinkertaisesti liimaamalla ne kuumaliimalla rautalankakehikkoon ja sehän kuulkaas toimi! Olin jo pitkään kadehtinut ystäväni Parolan aseman Katjan tekemiä kauniita simpukkatähtiä ja vaikka tuo linkin kuvan pienempi tähti minun luokse onkin jo muuttanut, haaveilin silti että niitä olisi lisää. Simpukoihin on vaan ihan älyttömän vaikea porailla reikiä, varsinkaan niin isoja, että ne saisi pujoteltua paksuun rautalankaan, joten itse tekeminen on ollut lähes mahdoton ajatus, kunnes tosiaan eilen sitten välähti.

Liimailin innoissani sydämiä, renkaita ja tähtiä ja kokeilin vielä pujotella ohueen rautalankaan noita tuommoisia pieniä, jotka jotakuinkin siinä toimivatkin, vaikka vähän joutui väkivalloin niitä siihen tunkemaan (ovat aika herkkiä hajoamaan). Tämä  tähtönen on kovin hentonen eikä kestä kovakouraista käsittelyä ilman että sen muoto kärsii, mutta koristekäytössä aivan loistava silti.

Paksummissa rungoissa simpukat istuvat nätisti paikallaan ja kestävät ihan normaalia käsittelyä oikein mallikkaasti. Omaksi suosikiksi kaikista nousi tuo pienistä sinertävistä simpukoista tehty pikkukranssi, johon meni kokoelmistani kaikki tuollaiset simpukat eikä enempää tietenkään enää ole, mutta on nuo muutkin vallan kivoja, vaikka nyt tuon rinnalla silmiini hiukan tylsiltä näyttävätkin.

Ja näin yksinkertaista se oli liimata simpukat kuumaliimalla metallirunkoon. Aina sen verran liimaa runkoon, kun mitä simpukka on pitkä ja sitten simpukka siihen kiinni vaan. Nämä tämän muotoiset olivat helpoimpia niissä kun on just sopivan kokoinen ura tuolla taustapuolella mihin metalli jäi vähän upoksiin.

Eikä yhtän haittaa vaikka liimaa sotkeentuu ympäri simpukoita samalla, ne saa kaikki pois kun nyppii vaan. Ainoa missä kannattaa vähän tarkka olla on, ettei liimaa koko hökötystä pöytään kiinni samalla. 

Ja valmiina taustapuoli näyttää tällaiselta. Kuumaliima kestää juuri sen verran hyvin, että simpukat pysyvät siinä napakasti kehikossaan kiinni, mutta jos vähän kovempaa niitä nykii niin kyllä ne siitä irtoavat, mikä ei sinällään ole hassumpaa, jos haluaa ne siitä pois purkaa ja uusiksi johonkin muualle sitten käyttää. Liima lähtee simpukoistakin ihan sormilla vähän kiukulla repimällä irti myös kovettuneena.

Nyt on sitten täällä aivan loistavia koristuksia tulevaan jouluun ja vielä sen ylikin, sillä nämähän sopivat kauniisti ihan mihin vuodenaikaan tai koristushommiin tahansa, kun ei liikaa pröystäile. 

Made these seashell decorations just by hot gluing the shells on to a wire frame. Simple job with a beautiful outcome.

1 kommentti: