tiistai 10. lokakuuta 2023

Keramiikkaa kuuseen

On viime päivinä vähän kirettä pidellyt, kun sain viime tipassa idean tehdä keramiikasta kuusenkoristeita valikoimiini tuleville Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille. Viime tipassa siksi, että kuivumiset ja poltot ottavat oman aikansa ja koskapa omaa uunia ei minulla ole, pitää ottaa huomioon myös muiden aikataulut, jotka alkavat tähän aikaan vuodesta olla kiireiset. Mutta ehkä just ja just ehdin saada nämä valmiiksi, kun oikein pistin viikonlopulla hösseliksi ja voi miten hauskaa minulla sitten olikaan.

Ajatus oli ensin tehdä ihan vaan muutamaa erilaista, mutta sitten se lähti ihan kunnolla hanskasta, kun tuli inspiraatio inspiraation perään ja nyt noita taitaa olla pian kymmenen erilaista mallia. Kutakin onneksi vain muutama kappale, mutta onhan siinä nyt kuitenkin koristetta kerrakseen. Piirtelin vaan kartongille sapluunan, jonka leikkasin irti ja kopsasin savilevyyn sillä ja sitten koristelin ja muotoilin "piparit".

Nämä on kuvissa vielä raakaa savea, joka ei ole ehtinyt kuivua, siksi kovin harmaalta vielä näyttää, mutta kunhan nämä tästä alkavat valmistua, tulee niiden väritys muuttumaan vielä melkoisesti. 

Nämä on muovailtu sellaisesta kevyestä paperiposliiniksikin kutsutusta savesta, joka poltetaan keramiikkauunissa samanlai kun nuo astianikin. Tämä on valkoista väriltään ja jätänkin siksi osan koristeistani lasittamatta, jotta on sitten ihan valkoisiakin valikoimissa. Mielessä on myös kokeilla poltetun koristeen maalaamista, esim kalkkimaalilla, että toimisiko sellainen niille koristeille, jota en voi muuten kokonaan lasittaa, tässä kun ei näiden kanssa niin tarkka tarvitse olla, kun koristuksia vaan ovat kuitenkin.

Mutta nyt menen jatkamaan, että saan nämä kiirehommat valmiiksi ja voin taas keskittyä vähän sisustusjuttuihinkin välillä, eikä ihan pelkäksi työnteoksi mene tämä täälläkin.

Made these paper porcelain ornaments to be sold at the upcoming Christmas fair at Kellokosken ruukki. These are all still wet in these pictures, but will become nice and colorful when I get them dried, fired and done.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti