tiistai 25. heinäkuuta 2023

Alaosa sitä kaipaavalle

On jo pian puolitoista vuotta tönöttänyt tämä kaappi täällä yläkerran isossa makkarissa pelkästään lattian päällä, kun sopivaa alaosaa ja inspiraatiota ei ollut vastaani mistään tullut. Joskus kevättalvella keksin millaisen siihen haluaisin, mutta sen metsästäminen kestikin sitten ihan tänne kesään asti, kun mitat sille mitä halusin olivat aika tarkat eikä olemassa ollut kun ihan pari vaihtoehtoa, jotka siihen kelpasivat.

Mutta sitten kun se vihdoin löytyi siinä ei enää kauaa mennyt, kun kaappi sai alleen siihen sopivan laatikoston. Tuo tila juuri tuossa ei sallinut kovin korkeaa alaosaa, eikä myöskään kovin syvää tai leveää, jotta kokonaisuudesta tuli eheä ja tyylikäs eikä siitä liikaa paista silmiin se, etteivät nämä kaksi  osaa alkujaan kuulu toisiinsa. Yhteneväinen värisävy ja se, että molemmissa on listoituksia saa ne kuitenkin sopimaan yhteen lähes saumattoman hienosti. Vielä kun sain tuon kokonaisuuden alle nuo taannoin löytämäni hienot puujalat, tuli siitä mielestäni just tyylikäs tähän huoneeseen.

Ja tuo alaosan laatikosto on tuunattu sellaisesta 70-80-lukujen kirjahyllyn lipasto-osasta. Madalsin sitä  yhden laatikon verran ja laitoin sokkelin tilalle pohjalevyn niin siitä tuli täsmälleen sopivan korkuinen tarpeisiini. Vähän lisäsin tukipuuta takasivuihin ja kalkkimaalia pintaan, niin ei tarvinnut edes pohjatöitä tehdä tuolle ruskealle viilupinnalle, kun se nopsasti muuttui paljon kauniimmaksi.

Nyt en voisi enää tyytyväisempi tähän lopputulokseen ollakaan. Näyttää ihan siltä, kun se olisi aina ollutkin tuollainen. Ihan parasta.

Been looking for a suitable set of drawers to go under this tall cabinet I had just sitting on the floor in the upstairs big bedroom. Needed to find this certain style of drawers that fitted under this cabinet with the smallest amount of work. Finally found it a couple of days ago and now I'm super happy of the outcome, looks like it was always supposed to be like that. Got to use those cute wooden legs that I found a couple weeks ago too. Just perfect!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti