perjantai 14. heinäkuuta 2023

Kompostinurkan hienosäätö

Huhkittiin eilen ja järkättiin kompostinurkka taas kerran uusiksi siirtämällä kompostori pois talon seinustalta puutarhavajan toiselle puolelle. Siihen kun tuppasi vanhalla paikallaan kasautumaan niin paljon tuosta katolta tippuvaa lunta päälle, että välistä sitä ei päässyt päiväkausiin talviaikaan käyttämään, niin ajattelin, että tässä tuomen alla olisi parempi paikka, missä ei lumimassoista ole niin paljoa haittaa sitten. Ja onhan se muutenkin kivampi, kun kotia tullessa ei enää ensimmäiseksi pistä kompostori silmään, vaan se piiloutuu aika nätisti tuonne oksien taakse suojaan.

Nauratti vaan vähän, kun vasta tänään tajusin, että aluperinhän se tuossa tuomen alla meillä olikin, ennen kun muutettiin se tuonne seinän vierelle, kun tätä nurkkausta ekan kerran ehosteltiin ja tuo kaappi rakenneltiin, mutta niin se vaan oli tässä vuosien varrella unohtunut ja luulin, että keksin nyt ihan uuden paikan sille.

Uusi vanha paikka on muutoin aivan täydellinen kompostorin käyttöön, mutta ihan joka suunnasta se ei siinäkään tietty piiloon mene. Nyt se on terassilla istujien silmien ilona sivusuunnassa sitten, mutta eihän se nyt niin kamalan ruma siinä ole, että se ainakaan itseä suuremmin haittailisi. Voinhan jossain vaiheessa askarrella siihen jotain eteen, jotta maastoutuu nätimmin, mutta just nyt on jo kaikenlaista muuta suunnitteilla, niin en ihan heti ehdi.

Poistettin samassa rytäkässä tuolta nurkkauksesta vanha istutuspöytä eikä pantu sen tilalle enää mitään muuta. Se kun tuppasi aina vaan keräämään päälleen kaikenmoista ylimääräistä roipetta, niin on parempi olla ilman sellaista paikkaa, jolle sellaista voi kerätä. Nyt sinne jäi kivasti tilaa kaikenlaiselle muulle, kuten vaikka pienille askarteluprojekteille tai vaikka fillarin huoltamiselle.

Moved our compost bin from beside the wall to the other side of this tool shed. It's better here in the winter, since it had gotten snowed in so many times when the loads of snow had fallen straight on top of it from that sloped tin roof. Now it's in a place we can use it even in the snowiest winter times.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti