keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Paneelikaappia rakentamassa osa III

Vanhaan tyyliin rakenneltu paneelikaappi on nyt ihan viimeisintä silaustaan vaille valmis ja asennettu jo porstuaan omalle paikalleen kiinni seinään. Uusi maalipinta on vielä kovin kirkas ja tasainen, mutta eiköhän se tuosta vähän käytössä pikkuhiljaa sitten sammu ja sovi porstuan muuten hieman rähjäiseen tyyliin paremmin. 

Kaappi vie juuri ja juuri kaiken tilan oven ja ikkunan välistä jättäen kuitenkin tuolle sisään menevälle väliovelle just sen tilan minkä se tarvitseekin auetakseen. Joku nyt siellä katsoo, että eihän tuo ovi tuosta nyt kokonaan pääse aukenemaan, niin sille vastaan, että ei muuten ikinä ole yli 90 astetta auennutkaan. kinnaa nimittäin niin lujaa porstuan vinoon lattiaan tuossa auki ollessaan. Mutta sepä ei ole meitä ikinään haitannut, siinähän aukeaa sen verran kun aukeaa, se on ollut tähänkin asti ihan tarpeeksi, siispä kaappi mahtuu tuossa olemaan vallan loistavasti.

Se viimeinen puuttuva silaus on asentaa tuonne vielä ne hyllylevyt sisälle. Sitä varten pitää vaan ensin käydä läpi kaikki omat vastastot, josko sieltä löytyisi sopivat materiaalit, enkä ole yksinkertaisesti vielä jaksanut lähteä penkomaan. Uskoisin kuitenkin sieltä löytyvän jotain sopivaa, jolla saadaan tyyli sisältäkin varmasti ihan omatekoisen näköiseksi.

Muutoin olen täällä käynyt vähän väliä vilkuilemassa kaappia ja kokeilemassa miten sen ovi ja lukko toimii ja hyvinhän ne. Niissä pitäisi olla vielä hieman varaa siihenkin, jos ja kun kaappi tuolla vuodenaikojen mukaan elelee ja sen puupinnat imevät ilmasta kosteutta ja kuivuvat vuoron perään. Olen kuitenkin hyvin varautunut siihen, että käyn vielä höyläämässä sieltä muutamasta kohtaa millin pois, onneksi tämä kostein kausi on juuri nyt päällä niin näkee pian mistä tarkalleen, jos tarvis siis siihen on.

Kaapissa ei ole turhia koristeita tai krumeluureja vaan sen listat ja sokkelit ovat niin yksinkertaiset kun olla ja voi. Sokkeli on kakkos-kakkosesta ja yläosan koristelista on ihan simppeli puolipyöreä puulista, jonka varastoistani satuin löytämään. Tällä tavoin itse paneelipinnat ovat tuossa pääosassa eikä kokonaisuus ole liian  kruusattu.

Täräytin siihen nyt päälle kasvihuoneesta ihan ylisuureksi kasvaneen muratin ja vanhan puulaatikon, mutta jatkossa luulen että siihen sopisi joku vähän hillitympi kasvi, tuo kun on hieman hankala tuon oven kanssa, ettei koko ajan väliin ole jäämässä. Katsotaan nyt miten tämä porstua tästä loppuun muotoutuu, että mitä tuossa nyt sitten talvella on, että onko kasvia laisinkaan ihan läpikylmä tila kun on.

And here it is, finished from the outside! DIY old looking cabinet for my porch. It's still missing the shelves from inside, but that's just cause I've been lazy here. Otherwise I'm so happy with the result. It fits that space like a glove now.

3 kommenttia:

  1. Ihan mahtava kaappi ja opettavainen esittely. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. Siitähän tuli ihan sen näköinen, että se on ollut siinä aina. Piste iin päällä. Kerrassaan sievä.Tykkään

    VastaaPoista
  3. Vanhaan henkeen sopiva tyylikäs kaappi siitä tuli!

    VastaaPoista