perjantai 17. syyskuuta 2021

Olkikukkia kuivaamassa

Perjantaipuketti syntyi tällä kertaa ihan omasta pihasta poimituista olkikukista. Ostin nämä taimina alkukesällä ja ovat kukkineet oikein kivasti ja kauan vaikka olosuhteet kukkapenkissä eivät ole olleet ihan ne ihanteellisimmat. Nyt olin näitä siellä jo muutaman päivän katsellut sillä silmällä, että pitäisi poimia talteen kylmien tieltä, etteivät piloille ehdi mennä ja tänään päätin nappasta ne ja pistää suoraan kuivumaan sen sijaan, että maljakon kautta olisin kierrättänyt ensin.

Näissäkin, niin kuin monissa muissakin pihani kukkasissa tänä vuonna, on vartta enemmän kuin tarpeeksi. Se on matkalla kiemurtunut kun sade on piiskannut taimen kumoon ja varret on taas lähteneet nousuun sieltä. Kukkia on kuitenkin paljon vaikka taimia oli vain kaksi ja napsin ne sieltä niin, että jokaiseen tuli mukavasti vartta mukaan. Poistin lehdet, kun kuulema eivät kuivu kauniiksi ne, mutta suoriksi nämä tuskin enää tästä muuttuvat. Ripustan ne silti roikkumaan ylösalaisin, jotteivät tuosta ainakaan enempää mutkistu, vaikka ihan hauskoja ne ovat tällaisinakin.

Ja sitten vaan kimppu kuivumaan hämärään ja viileään, mutta kuivaan tilaan. Sellainen meillä onneksi täällä nyt onkin, kun lämmitystä ei ole vielä kunnolla alettu ja portaikossa on juuri tällaiset olosuhteet. Toivotaan, että kuivahtaa siellä hyvin ja saan pian sommitella näistä jotain nättiä maljakkoon syksyn iloksi.

Picked up these strawflowers from my own garden today and cut off the leaves. I tied them all up and hung them to dry upside down, hoping to get really pretty dried flowers to use in my fall bouquets later in the season.

1 kommentti: