sunnuntai 11. elokuuta 2019

Omatekemät saippuat testissä

Kesäkuussa tekemäni saippuakokeilut on viimein saatu kypsytettyä ja testattua. Olen molempiin lajiehin oikein tyytyväinen, varsinkin kun molemmat olivat ihan ensikokeilut, eikä muuta kokemusta saippuanvalmistuksesta vielä ole. Kannattaa siis tehdä pohjatyöt, eli opiskelut ensin kunnolla, ennen kun varsinaisiin saippuan valmistuspuuhiin edes ryhtyy. Hyvät ja tarkat reseptit, jotka muut ovat testanneet ensin olivat varmasti myös yksi onnistumisen edesauttaja täällä. 

Ensin tekemäni laventelilla maustettu avocadoöljysaippua on nyt ollut testissä keittiössä. Se on ehkä savenvalajalle hiukan liian pehmeä saippua, jos nimittäin kymmeniä kertoja päivässä käsiään sillä pesee, mutta lievästä pehmenemisestään huolimatta tuoksu on hyvä, pesuominaisuudet erinomaiset ja se vaahtoaa ihanasti, eli oikein kelpo saippua keittiöön.  Värikin muuttui kypsymisen myötä vähän vihertävämmäksi, oikeastaan aika lailla juuri avocadon väriseksi.

Kylppärissä on ollut testissä oliiviöljypohjainen rosmariinisaippua, jonka reseptissä oli lisänä vähän myös sheavoita. Tämä saippua on mielestäni ihan huippu, se on kova, vaahtoaa kuohkeasti, tuoksuu mielettömälle ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Vihreä väri kärsi kypsymisen aikana ja muuttui enemmän rusehtavaksi, eli leväjauheen voisi hyvin jättää pois, mutta muuten se on mielestäni varsin viehkeän näköinen saippua tämäkin. Tällä reseptillä täytyy kokeilla tehdä vielä lisää, eri tuoksuisia ja näköisiä ainakin. 

My first hand made soaps are finally ripe and in use. I love them both, but like the bottom one better, it has a little sheabutter in it that makes it really soft on skin. I'm so happy that these turned out so nice. It makes me want to make some more, with differend scents and shapes. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti