lauantai 30. kesäkuuta 2018

Lokerikko loksahti

Kun olohuoneeseen muutti uusi miljoonarotisko ikkunan eteen, joutui sen tieltä väistymään siinä ennen olleet huonekalut. Vanhan Alkon puulaatikon möin Parolan aseman rompetorilla poies ja tämä kiva pieni kaupan lasilaatikosto muutti tietenkin vaan toisaalle asuntoomme.
Tovin sille paikkaa jouduin miettimään, mutta sitten kun se loksahti niin se todellakin loksahti kerrasta kohdilleen. Tuo tila tuossa kaapin ja seinän välissä oli niin täydellisen nafti, että tuli ihan tunne siitä, että juuri näin sen pitikin mennä.

Kun sitten vielä kirppikseltä sattui silmiini mitä ihastuttavin vanha ovaali peili seitsemällä eurolla, oli tämän nurkan tyyli sinetöity ja paikasta tuli minulle mitä söpöin pieni kaunistautumispiste makkariin.

 Välillä ihan ihmettelen tuuriani löytää juuri oikeat asiat juuri oikeaan aikaan. Olin vasta alkanut suunnitella peiliä tuohon kun se jo löytyi. Parempi onni todellakin täällä, kun tuolla eteisessä.

Ruuvasin vielä pari naulakkoa seinään, edellisen peilin paikalle niin sain siihen mukavan paikan kokeilla eri asujen ja asusteiden yhteensopivuutta. Tuo kuvan setti on nyt lempparini ja en malttaisi odottaa koska sen taas päälleni saan pukea (juuri nyt eivät ole antaneet ilmat myötä, mutta ensi viikolla taas saan liehua tuossa).

Ja tarkkasilmäisimmät varmaan jo huomasivatkin, että hetkinen, tuo systeemihän on nyt tuon seinässä olevan komeron oven edessä ja niinhän se tosiaan nyt on. Asia mietitytti minuakin hetken ennen kun laatikostoa tuohon läksin sovittelemaan, mutta ratkaisu löytyi pian: tuossa komerossa on nyt säilössä vain ne kaikista harvemmin käytössä olevat juhlatamineet. Ovea ei tarvitse saada auki todellakaan usein ja silloin kun tarvitsee rullaa laatikosto pois edestä sujuvasti pyöriensä ansiosta. Peili irtoaa koukustaan nostamalla ja lampun ylettää siirtää kädellä (eikä se vielä edes toimikaan, on siinä nyt vaan mallina) ja koko toimitukseen menee muutama kymmenen sekuntia. Että ihan hyvin voi pitää noita tuossa komeron oven edessä.

Kokonaisuus on mielestäni erittäin toimiva ja nätti. Matalassa ja ahtaassa huoneessa vähän profiilia kohottava ja ilmava, mutta ennen kaikkea mielenkiintoinen. Kuinka tylsää olisikaan jos tuossa olisi vaan rivi samannäköisiä kaappeja vieri vieressä. Meillä näin se on ehdottomasti parempi.

The new old set of drawers in the living room meant that the furniture in it's place needed to move away. I sold the old wood box, but kept this little shop chest, cause I just love those glass faced drawers. I tried it in the bedroom and as it fitted there literally like a glove, it stayed. And cause it has wheels on it I don't mind it sitting right in front of the closet door. We store there the most formal wear and hardly ever use it anyways. I also found the best vintage mirror above it and put some coat hooks on the wall that really sealed the deal. This is now my very own little dressing nook. The cutest ever I think.

5 kommenttia:

 1. Kyllä on nyt taas tyyli kohdillaan, niin kalusteissa kuin asusteissa. Ihana toi laukku!

  VastaaPoista
 2. Hyvä draivi päällä. Toimiva ja ilmava kokonaisuus.

  VastaaPoista
 3. Kaunis lokerikko ja sopii tuohon paikkaan täydellisesti!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti istuu tuohon. Mutta minun silmäni osuvat myös tuohon vihreän kaapin väriin. Jotenkin se hehkuu nyt tuossa erityisen nättinä!

  VastaaPoista
 5. Tuo oli hyvin ajateltu ja sanottu, kun vertasit tuota sinun kaappinäkymääsi sellaiseen mitä uudiskohteissa on - kaikki tasalinjaan ja identtisiä. On tosi hienoa, että on näkyvillä muunkinlaisia toteutuksia. Jotain tuossa kaappiseinällisessä kuitenkin on minusta liikaa. En tiedä onko se tavaramäärä vai kaappien värit, katossa kiertävät lamput vai mikä. Jotenkin ruuhkainen, eikä levollinen.

  VastaaPoista