sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Tarjoiluun ja nautiskeluun

Suutarin lapsellahan ei ole kenkiä, aina kun koitan pölliä kippo- ja kuppokaupastani itselle tarjoiluastiaa keittiööni loppuu myytävät kesken ja joku tulee keittiööni ostoksille, joten on ollut pakko olla tähän asti pääasiassa ilman, ellen tee sitten ihan erilaista mallia, jota en pistä kauppani hyllyjen lähellekään.

Kun viimeksi tein ihan vaan itselle oivat leipälautaset niin siitä intoutuneena päätin tehdä myös kivat ja omannäköiset tarjoiluastiat. Iso tarjoiluvati ja mukavan kokoiset lautaset syömiseen. Halusin näihin ehdottomasti jotain muotoa ja kuviointia ja teinkin kahta eri sorttia. Isoon tarjoiluvatiin painelin kuviot kiertämään reunaa ja lautaset tein liehuvareunaista metallitarjotinta muottina käyttäen. Lopputuloksesta tuli juuri hyvät ja olenkin ollut näihin ihan huiman tyytyväinen.

Lautaset ovat juuri sopivasti suuremmat kun kippokauppani pikkulautaset ja pienemmät kuin ruokalautaset. Tällaiselle välikoolle on keittiössämme ollut suuri tarve, kun tykkäämme että ruoan määrän pitää olla lautasen kanssa yhteensopiva ja toisin päin.

Myös tarjoiluvati on osoittautunut oivalliseksi. Tuosta tarjoilee sujuvasti niin salaatit kuin muutkin emmeet, jotka nätisti haluaa esille pistää. Tänään oli tarjolla tällainen perinteinen kesäsalaatti maustettuna tillillä, etikalla, öljyllä, suolalla ja pippurilla. Näillä lämpimillä keleillä sopii mielestäni ihan minkä tahansa ruoan kylkeen tuo.

Made some new dinnerware to my kitchen, with a design different from the ones I sell in my shop just so nobody can't come over and buy them from me when my stock is sold out (happened too many times). So these aren't for sale, I've made them just for myself. Special order from me. :-)

2 kommenttia: