lauantai 31. lokakuuta 2015

Pölypalloista joulukoristeiksi

Inspiroiduin loppukesästä keräilemään vanhoja verkonkohoja ja konjakkipulloja, ajatuksena tehdä niistä jouluksi koristeita. Omistin alkujaan vain kaksi, mutta ihanalta ystävältä ostin kolmannen ja armas sisko luopui kolmesta lisää. Kotiin tultuaan ne päätyivät isoon vanhaan puuastiaan ja näyttivät siinä pölyineen kaikkineen niin kivoilta että siihen jäivät.

Jossain vaiheessa pistin yhden konjakkipullon sisälle pattereilla toimivat pikkuvalot ja kas, kivaltahan sekin näytti, puukaukalossaan. 

Kaiken kruunasi kuitenkin idea laittaa pallo valoineen roikkumaan. Se se vasta kuulkaa kivalta näyttikin. Tai no, näyttää jahka löydän tuohon pidempijohtoisen valosarjan, mutta ajatus käy kuitenkin selväksi jo tästä. On niinko tosi kivasti vintage ja sopii tähän meidän vähän erikoisempaan joulukoristeluteemaan kuin nakutettu. Nyt pitäisi vain uskaltaa varovasti pyyhkäistä nuo pölyt noista...

Back in the summer I had an idea to use vintage fisherman floats, real and "fake" as decorations for Christmas. I had two and got more from a friend and my sister to make a bunch of them. As I got them home I just put them in to a vintage wood bowl, and they looked good already. I also wanted to try out little lights inside one of them and that looked mighty good too. I hung one from the roof  and it sure is very festive and totally my style.

9 kommenttia:

 1. housenadcottage.blogspot.fi31. lokakuuta 2015 klo 13.45

  Onpa symppikset koristeet! Muutama tähti joukkoon, niin siirtyy syksystä jouluun :) H&M kodinosastolla oli pusseissa pöytäkoristeeksi tarkoitettuja tähtiä, jotka olisivat noiden kanssa just sopivan jouluisia. Tosin ovat kyllä aivan upeita noinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas koitan kaikin keinoin välttää käyttämästä liikaa kaupallisia koristeita ja keksiä niitä itse joskus ihan arkisistakin asioista :-)

   Poista
 2. Hienot! Oliko verkot mukana vai teitkö itse? Minulla on yksi pallo ilman verkkoa ja ohjetta/vinkkiä kaipaisin... ;)
  //Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkot oli mukana. Netistä kyllä löytyy makramee-ohjeita. Jos esim. amppeliohjetta vähän soveltaa saa tehtyä varmasti pallolle pussukan :-)

   Poista
  2. Kiittos vinkistä - makramee onkin mulle ihan uutta :)

   Poista