keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kuuden euron rumilus

Minähän olen tunnetusti ihan heikkona kaktuksiin ja erityisesti oikein isoihin ja vanhoihin kaktuksiin. Olen koittanut niitä metsästellä mutta kovin laihoin tuloksin. Kesällä löysin Bauhausista kovalla rahalla tuon ison pyöreän, mutta jotain korkeampaa jäin vielä kaipaamaan kunnes viikko sitten tärppäsi. Kirpputorilta Tampereen kupeesta löytyi oikein mallikelpoisen ruma ja vanha yksilö sopuisaan kuuden euron hintaan. Oi tätä onnea. 

Uusi ruukku pitää vain vielä löytää tälle vanhukselle. Omissa nurkissa ei sopivaa kokoa ollut, joten majailee nyt ostaessa olleessa muoviruukussaan liian suuren saviruukun sisällä. Ja tot'kai sen ruukun pitää myöskin olla vanha ja patinoitunut mikä tekeekin siitä vaikeamman löytää, ihmiset kun eivät ymmärrä niitä kierrättää vaan nakkaavat mielummin roskiin ne "pahaksi menneet", eli minun makuuni just kauniit.

I've been scouting for a big and old cactus for a couple of years now. I found the big round one last summer, but it was really expensive and there wasn't any higher ones. Luckily a week ago I came across this old and ugly one. It's tall and so pretty to my eye. I only need to find a new old pot for it since I didn't have the right size for it at home. A task I know will take me awhile since people don't see the value in old pots and tend to just throw them away.

8 kommenttia:

 1. Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä...minusta tuo ON kaunis!!..:)

  VastaaPoista
 2. Jopas on rohjake :-) Mä oon just heittämässä pois yhtä omissa silmissäni räjähtäneen näköistä isohkoa kaktusta - saat jos jaksat tulla Espoosta hakemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuikkaa minulle kuva siitä tuonne s-postiini (osoite vasemmassa sivupalkissa ylhäällä) Ajelen mielelläni hakemaan sen jos se on silmiini sopiva :-)

   Poista
  2. Ja mina kun ihan vitsillä....!! :-) Mutta joo, mä laitan kuvan tulemaan jahka kerkiän.

   Poista
 3. Moi! Komea on kaktus. Tiesitkö, että Tampereella on Opuntia niminen liike, joka myy pääasiassa kaktuksia. Tosin hintataso ei taida olla noin edullinen. T Riitta

  VastaaPoista
 4. Hieno :) Kaktuksissa on sitä jotain, minunkin mielestä!

  VastaaPoista
 5. Wau, tuolla kaktuksella taitaa olla ikääkin jo melkoisesti. Hiano on.
  Aila

  VastaaPoista
 6. Plantagenissa on sellaisia kulahtaneita saviruukkuja! Tai ainakin kesällä oli. Terrakottaa ja harmaata. Täällä näkyy vähän ruukun pintaa: http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2015/06/basilikan-kukkia.html

  VastaaPoista