tiistai 24. maaliskuuta 2015

Unelmien kylpyhuone

No vihdoin vähän nukkekotiakin sitä odottaneille. 

Edellisen nukkekodin kylpyhuoneessa oli niin moni asia mielestäni pielessä ja vuosia sitä uudelleen suunnitellessa päädyin tässä uudessa mökissä tällaiseen paljon vaaleampaan ja kompaktimpaan ratkaisuun. Vaikka tämä onkin vielä ihan vaiheessa ja suurin osa asioista vasta sinitarralla kiinni niin tykkään tästä tosi paljon enemmän. Mittasuhteetkin ovat niin paljon paremmat. Ja kun talo on nyt paremmin suunniteltu, aikakausi ja tyylisuuntakin tarkemmin harkittu, on tekeminenkin ollut paljon helpompaa.

Talo on tuollainen 1900-luvun alun pientalo, ei mikään hieno, muttei ihan röttelökään. Aikakausi jota siellä nyt eletään on 1960-lukua, ihan vaan niiden asukkaiden takia, kun ovat siltä ajalta oikeasti peräisin.

Siinä missä edellisessä talossa tykkäsin näpertää tosi paljon itse, olen tässä versiossa mennyt aina ali siitä missä aita on matalin. Seinät ja lattia ovat valmiita normi-nukkekodin kaakeliarkkeja joiden mittakaava sattui sopivasti tähän puolta isompaan kokoon. Seinäkaakelit tosin piti spreijata valkoisiksi kun olivat tiilenpunaiset alkujaan. Kalusteet ovat suurimmaksi osaksi ihan valmiita barbien kalusteita jotka olen vaan kustomoinut paremmin tyyliin sopiviksi. Onneksi olivat suurimmaksi osaksi valmiina edellisestä talosta. Tässä huoneessa uutta ovat sikarilaatikosta tekemäni peilikaappi sekä kylpyamme (vihdoin pääsin eroon siitä uunivuoasta).

Huone sijoittuu talossa siihen alakertaan portaiden eteen. Taakse jäi pieni hukkatila piiloon, mutta siitä en aio välittää. Pitäähän sitä sellaistakin jossain olla jotta tulee enemmän todellisen oloista.

Toinen asia josta tässä talossa olen erityisen tarkka ovat yksityiskohdat, sekä rakenteelliset että tavarat. Uskon vakaasti siihen että lopputulema on paljon sykähdyttävämpi jos yksityiskohdissa ei ole pihistelty ja niin kuin noista alustavista putkivedoista ja jätsikitikuista tehdystä patterista näkee, tässä kylppärissä ei aiota pihistellä.

The new barbie house in the making. Bathroom is starting to look like it should. I changed the whole look and layout from the previous house I had. This one is so much more realistic now. Compact and functional. Can't wait to glue the floor, faucets and radiator on since they're still mostly attached with Blu-Tack.
I really want to make a huge wow-effect with this house and I think it's going to make it, or what do you think?

19 kommenttia:

 1. Ihan käsittämättömän upeaa työtä!! Tämä vois ihan oikeasti mennä läpi kuvina oikeasta, aidosta kylppäristä. WAU!!!!

  VastaaPoista
 2. No voi kökkö, mä olin ihan varma että vihdoinkin pääsisi tutustumaan siihen teidän talon elintasosiipeen ja kylppäriin. :''D Mut ei se mitään, vaikken itse olekaan varsinaisesti kiinnostunut nukkekodeista, niin tuollaisen kylppärin voisin kyllä ottaa koska tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvin samanlainen on sinne siipeenkin suunnitteilla. Se lottovoitto vaan pitää saada ensin. Sitä odotellessa tein pienemmän ;-)

   Poista
 3. Huh! Tää on ihan mielettömän huikea. Etenkin juuri noi pienet yksityiskohdat putkineen ja vessapaperirulla peilikaapin päällä. Huh!

  VastaaPoista
 4. Upea! Aivan mielettömän tarkkaa ja siistiä työtä!

  VastaaPoista
 5. Tää menis täydestä 1:1 koossakin. Tosi kaunis! Kelpais mulle.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kylppäri! Kyllä kelpaa Barbin kylpeä tuossa ammeessa! Ja kyllä: yksityiskohdat ovat tärkeitä! Luovat fiiliksen, että kaikki on ihan oikeaa 1/1 realismia :)

  VastaaPoista
 7. Huokailen täällä ihastuksesta. Aivan ihana <3

  VastaaPoista
 8. Aina sen kerran kun tänne kommentoin, tulee tunne, että aina toistaa samoja sanoja, kuten: upeaa, mahtavaa, upeaa, mahtavaa...
  Aivan huippuhieno kylppäri joka todellakin kelpaisi oikeaan elämäänkin :)

  VastaaPoista
 9. Todella viihtyisä kylppäri ja on hauska nähdä miten muu kokonaisuus rakentuu.

  VastaaPoista
 10. Ja minä kun ensin luulin että on kysymys aivan oikeasta kylppäristä : )

  VastaaPoista
 11. Aivan mielettömän hienosti ja aidon 1:1 näköisesti toteutettu kylppäri! Mistä noin hienon suihkuhanan olet tempaissut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jostain Barbien suihkusetistä. Muokkasin siihen ammehanan ja pistin suihkupään putket myös uusiksi. Tuohon tullee ehkä vielä käsisuihku jollen mieltäni muuta ennen sitä :-)

   Poista
 12. Todella hyvältä näyttää!
  Lisää odotellaan...
  T:Kirsi Maria

  VastaaPoista
 13. Siis tosta talosta tulee niin hieno! Ihana kylppäri!

  VastaaPoista
 14. Upealta näyttää! Ensimmäinen kuva meni kyllä ihan täydestä ennen kuin aloin lukea tekstiä. Hienoja yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista