maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pajunkissoja ja höyheniä

Meillä ei olla kovin pääsiäiskoristeluhenkisiä oltu enää vuosiin. Rairuohoa taisin kasvattaa viimeksi kun kissa oli vielä elossa viime vuosikymmenellä ja muutkin koristelut tähän vuodenaikaan olivat sitten jääneet hieman vähemmälle.  Oma lapsikin ohittanut virpomisiän jo ajat sitten.

Tänä vuonna kuitenkin ajattelin että josko muutaman oksan askartelisin, itseni iloksi, kun eivät ne pikkunoidat kuitenkaan tätä taloa löydä, niinkuin eivät ole meidän aikanamme, sukulaislapsia lukuunottamatta koskaan löytäneet.

Löysin marketista kivoja pilkullisia höyheniä ja omasta pihasta oikein tummaoksaisia pajunkissoja (tai mitä lienee kissoja). Niistä tuli mielestäni oikein nätit ja tyyliini sopivat.

Ja sitten sunnuntai aamuna oven takaa kuului ääniä. Ovikellomme on rikki enkä ihan heti älynnyt että siellä joku on. Kerkesin ikkunasta nähdä pikkunoitien vilahtavan portistamme pois. Sitten iski paniikki; eihän meillä ole mitään palkkaa kun en osannut ajatellakaan että tulisivat! Äkkiä kauppaan ostoksille ja sitten laitoin ison kyltin portille jossa luki että: "Saa tulla virpomaan" ja oveen lapun "koputa lujaa". Ja kas, osasivathan ne trullit tulla. 

Ihanasti virpoivat ja varpoivat hienosti puetut noidat, kissat ja puput ja niin tyytyväisiä olivat kun ojensin jokaiselle yllätysmunan palkaksi. Kuuluipa oven takaa kerran kommentti että: "Hyvä paikka oli".  Hykerryttävän hauskaa.  Nyt on saatu hyvää onnea vihdoin tähänkin taloon. Ja ensi vuonna varaudun varmasti paremmin, ovikellon pitää toimia ja kyltin olla portilla jotta tietävät että tänne saa ja pitää tulla virpomaan.

I'm not a big fan of traditional Easter deco in my house, in fact I can't even remember the last time I did some deco for this time of the year. This year I decided I need something to make it feel like Easter so I made some pussywillow branches with plume. Usually people get these branches from little kids dressed up as witches, cats and bunnies going from house to house wishing people good luck with enchantment. For some reason they never come to this house, except this year, they finally came and I got a good collection of really colorful Easter branches too. So nice.

5 kommenttia:

 1. Hyvä idea laittaa kyltti! Pitäsköhän itsekin ensi vuonnaa... meillekin trullit harvakseltaan eksyvät ;)

  VastaaPoista
 2. Kun asuttiin tässä ensimmäistä vuotta meillä ei käynyt pettymyksekseni yhtään virpojaa. Entisessä kodissa piti joskus aina jännittää että virpomispalkat riittää! Tänä vuonna virpojia oli jo ihan mukavasti ja mikä ihaninta oikein kauniisti pukeutuneita (voiko trulleista sanoa niin?) ja tosi hienosti koristeltujen vitsojen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita koristeita ja kivat höyhenet. Meillä kävi muutamat virpojat naapureista ja onneksi olin muistanut varautua.

  VastaaPoista
 4. Voi miten kivat oksat! Mä niin tykkään noista aidon näköisistä höyhenistä! <3

  VastaaPoista