torstai 26. maaliskuuta 2015

Todella kovaa sokeria

Välillä minulle tulee vastaan kirpputoreilla kulkiessa jotain sellaista jolla tiedän etten mitään tee mutta joka silti on ihan pakko ostaa. Nyt kävi niin kun tämä vanha avaamaton palasokeripaketti istui hyllyllä ja tuijotti minua. Tuli jotenkin vaan niin hyvä ja nostalginen olo tuon näkemisestä että nappasin sen kainalooni samoin tein.

Kotona kerkesin sitten miettiä tovin pidempään ja tulin siihen tulokseen että tälle pitäisi olla kyllä jokin vitriini tai laatikko ettei kukaan vahingossa sitä avaa ja vuosikymmenten kovettamaa sokeria ala maistella. Samalla mietin paketin ikää, että kuinkakohan vanha se oikein on? Ei varmaan ihan antiikkia vielä, mutta niin vanha kuitenkin ettei siinä mitään parasta ennen päiväyksiä vielä ole.

Pohdin myös että olisiko tämä tarpeeksi vanha johonkin kyläkauppamuseoon? Eikös semmoisiakin Suomessa ole? Tosin jotenkin muistan tämmöisiä itse lapsena nähneeni joskus 70-80-lukujen taitteessa, että ehkei tämä vielä ihan museoesineeksi taida kelvata, mutta jos kelpaisi, kiikuttaisin sen oitis sellaiseen.

Melko hauska löytö joka tapauksessa. Muisto menneiltä ajoilta tämäkin.

Sometimes I buy silly stuff from the fleamarket just cause it makes me smile. This vintage box of sugar cubes immediately made me feel all warm and fuzzy inside, even though I have no idea what I'll actually do with it. Maybe I'll find a small glass box and put it on the kitchen wall as a relic from the past. Or if there is a vintage grocery store museum somewhere where i could take this as a gift. I just don't know if it's old enough for that. My bet is this is from the late 70's or early 80's since I can remember this design from my childhood.

12 kommenttia:

 1. Uskoisin olevan -70 luvun lopulta tai -80 luvun alusta. Menin -89 Markkinointi Viherjuurelle duuniin ja perin edelliseltä AD:ltä kyseisen asiakkaan ( Suomen Sokeri). Kuvitus on Katriina Viljama-Rissasen. Oletko tarkistanut, onko sisältö tosiaan sokeria? Kuvauksiin tehtiin aina dummit ja sisältö oli milloin mitäkin. Joskus jopa puupalikka... 😊 Hieno löytö ja siistissä kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos miljoonasti informaatiosta! Arvaukseni osui siis oikeaan :-) Sisällä tosiaan on sokeripaloja, en ole avannut, mutta paketin saumoista "vuotaa" hieman ja siitä tiedän varmaksi.

   Poista
 2. "Makea" löytö kaikin puolin! :)

  VastaaPoista
 3. "Säilytys: Kuivassa säilytettynä sokeri säilyy lähes rajattomasti." :D Valmistajan mukaan siis voisi ilmeisesti edelleen olla käyttökelpoista.
  Lähde: http://www.dansukker.fi/fi/tuotteet/kaikki-tuotteet/sirkku-palasokeri.aspx

  Jos lähettyvillä on esimerkiksi kotiseutumuseota, ni kannattaa ehdottomasti laittaa viestiä ja tarjota tavaraa lahjoituksena. Tällaiset vanhat käyttötavarat ja elintarvikkeet ovat usein vetonauloja, koska ihmiset tykkäävät niitä katsella ja muistella.

  VastaaPoista
 4. Mummeli Keski-Suomesta27. maaliskuuta 2015 klo 5.21

  Muistan tosiaan 70-luvulta tuon sokerin. Punainen Pulmu-sokeri oli sitten sitä "pehmeämpää" ja helpommin sulavaa sokeria.

  VastaaPoista
 5. Ihan vaan kuriositeettina, että kyllähän sekä Sirkkua että Pulmua saa kaupoista vieläkin - pakkaukset vaan vaihtuneet matkan varrella toisen näköisiksi...

  VastaaPoista
 6. Hieno paketti!
  Itse uskaltaisin kyllä sokerit käyttää, jos puhtaalta näyttäisi.
  Tosin tuskin raaskisin pakettia avata :)

  Irma

  VastaaPoista
 7. Hauska paketti!
  Itse ostin juuri tällä viikolla kirppikseltä vanhat pahvipakkaukset sisältöineen. Toinen sisälsi anista ja toinen afrikkalaisia palkopippureita. Ihan vaan koristeeksi keittiöön. :)

  VastaaPoista
 8. Hauska paketti :) Sokerissahan ei tänä päivänäkään ole päiväyksiä, kuten muissa elintarvikkeissa. Johtuen juuri hyvästä säilyvyydestä oikein säilytettynä.

  Laura

  VastaaPoista