tiistai 10. maaliskuuta 2015

Peruukki

Löysin kirpputorilta aivan järjettömän hienon vanhan rahapuun kympillä. Siis kympillä! Aivan käsittämättömän halpa hinta noin komealle puulle. Pakkohan se oli ostaa vaikka en olekaan ihan varma siitä mihin piskuisessa kodissani noin suuren kasvin saan mahtumaan. 

Ensimmäinen kokeilu on työhuoneen takan päällä. Se sopisi tuonne niin oivasti, mutta koilliseen antava ikkuna ei ehkä suo sille riittävästi valoa, ainakaan talviaikaan. Ja lämmityskaudella tuossa voi olla himppusen liian kuumakin, mutta niin ihana kyllä olisi juuri tuossa, niinkuin peruukkina tuolle pöntölle tuollaisena "turkutöyhtönä".

Olen vuosien saatossa tappanut niin monet huonekasvit talvella lämpöön ja valon puutteeseen että täytyy nyt tosissaan alkaa miettiä jotain ratkaisua aiheeseen, ainakin siihen valopulmaan. Josko sitä keksisi jonkin tyylikkään systeemin tarpeeksi isolle kasvilampulle johonkin päin taloa. Kesällä tuota ongelmaa ei onneksi ole. Tämäkin tekotukka saa viettää lomansa valoisassa porstuassa ja ehkä välillä nostan sen pihalle nauttimaan jos hyvä ilma sattuu.

Lucky find from a fleamarket. This gorgeous plant cost me only ten euros. Ridiculously cheap for a plant this size and age. I immediately started planning where to place it in the house and tried it on the tin fireplace in the work room. I love it there, it looks kind of a bad wig on that thing. Unfortunately the light in that room isn't enough for this plant so I need to think another place for it, but I'll keep it there for a couple of days, just to make me happy.

7 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan upea rahapuu. Mä oon niin surkea kasvien kanssa, etten nykyään pahemmin viitsi niitä edes hankkia. Käy jotenkin sääliksi niitä kauniita kasveja, jotka meillä heittävät takuuvarmasti henkensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä tapan kanssa kaikki, mutta rakastan niin paljon vihreää että nyt olen päättänyt ryhdistäytyä ja opiskella nuo sisäkasvien salat :-)

   Poista
 2. Wau miten hieno! Meilläkin yksi rahapuu kukoistaa, emme asu vanhassa talossa mutta ehkä se tietää että haluaisimme asua?! Se tietää että pääsee vielä kaipaamaansa ympäristöön.
  Meillä rahapuu ei saa mitään hullua valomäärää talvisin, mutta olen antanut itseni ymmärtää että valoa kompensoidaan kastelun määrällä, eli jos on hämärämpi paikka niin ei sitten talvisin kastella. Toki nämä on syytä asetella ikkunan läheisyyteen kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Kyl on komee peruukki, kelpais mun päälaelle. ;D

  VastaaPoista
 4. Varsinkaa rahapuuta ei saa liikakastella. Sehän on jonkun sortin mehikasvi. Hiekansekainen kaktusmulta ois hyvä juttu. Mulla on niitä vuosikymmenien saatossa ollut erikokoisia ja -ikäisiä.
  Liikavalo saa muuttamaan lehtiensä värin punaruskeaksi.
  Siitä on myös tosi helppo ottaa pistokkaita.
  Jos siitä (tai niistä uusista) haluais puumaisemman, niin napsii haaroja lyhyemmiksi tai jopa kokonaan pois.

  Komean yksilön löysit.

  VastaaPoista