sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Valuhommia

Kokeiltuani kynttilänvalantaa ja todettuani sen niin superhelpoksi ajattelin postata siitä ja suositella sitä lämpimästi muillekin. Valettuani nimittäin pari kaupasta ostamaani hieman väärän kokoista kynttilää uusiksi shampoopullojen avulla intouduin onnistuneesta kokemuksesta niin paljon että oli ihan pakko saada valaa lisää. Pengoin siis varastoistani männä vuosien kynttilänjämät sekä väärän väriset ja aloin toimeen.

Since I tried making candles I go so in to it I had to make some more. I collected all the old or otherwise wrong candles I had and made a little candle factory for the weekend.

Rouhin kynttilät väreittäin eri astioihin niin oli helppo laittaa aina tiettyä väriä pannuun sulamaan (tässä tapauksessa kovin nättiin pannuun, mutta koskapa tuo ei teevesien keittelyyn ollut enää sopiva oli mukava että löysi käyttötarkoituksensa muunakin kuin vain somisteena). Lisäsin muutamaan pannulliseen sekaan myös muutamia tuoksuvia tuikkukynttilöitä kokeeksi joka onnistui sekin. 

I chopped them up by color and melted them in a (actually very pretty design) pot. I also added some scented tealight candles to some of them just to give them a hint of smell.

Lopputulemaksi sain viisi oikein nättiä pöytäkynttilää (sekä vatsani kipeäksi sipsien syönnistä). Mutta niin mukavaa puuha oli että kaivakaa nyt hyvät ihmiset vanhat kynttilänjämänne kaapeista ja valakaa ne uusiksi. Hommaan ei tarvita muuta kun sydänlankaa, sopivia purkkeja, pari puutikkua ja vanha kattila (tai pannu). Netti on pullollaan ohjeita ja inspiraatioita.

And the result is here. Five pretty new candles. I'm going to keep the two largest by my self and the rest I'll give away as presents to friends.
I urge you to try this at home. Its just so easy. Everyone has leftover candles just lying and there's no better way to recycle them than this. The internet is full of instructions and inspiration - see for yourself.

23 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Kumpa itsekin jaksaisi ja ehtisi tehdä :)

  VastaaPoista
 2. Huikea juttu! En oo tullut katsoneeksi vanhoja emalipannujani "sillä silmällä"! On vaan harmittanut kun muutama niistä ei enää sovellu vedenkeittoon!
  Nyt lähti jämät sulatukseen :)

  VastaaPoista
 3. Sait sen kuullostamaan niin helpolta, että pitää varmasti yrittää...:)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Hyvä idea! Mitä käytät sydänlankana?

  t. Petra

  VastaaPoista
 5. Viime jouluna meni kynttilänjämät sytykeruusuihin ja loput valoin kauniiseen ruusukuppiin kynttiläksi. Menee varmaan taas muutama vuosi että saa sellaisen varaston jämiä säilöön että niistä tekisi noin komeita kynttilöitä :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, kauniita ovat, mutta pakko myöntää että minusta nuo alkuperäiset ovat vielä suloisempia ja tunnelmallisempia, sinulla on liian kauniita kynttilänjämiä...

  VastaaPoista
 7. Ja niin minä olen turhaan kuvitellut kynttilänvaluhommelit sotkuiluksi! Vaikuttaa liian helpolta, joten pakkohan tuota on kokeilla :) Upeita kynttilöitä!

  VastaaPoista
 8. Ensi katsomalta katsoin että ootpa kivoja kynttilöitä ostanut, tosi kauniita :)

  VastaaPoista
 9. Todella kivan näköisiä ja värisiä. Tykkään juuri tuosta että niissä on eri sävyjä. Ihania kahvinruskeita :)

  VastaaPoista
 10. Hyvä ja käytännöllinen idea! Mutta tuo lattiasi (aiemmat postaukset), se on kyllä aivan yliveto hieno!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 11. Kiitos inspiraatiosta - ja ei kun kynttilänvaluun... Tuo edellisen postauksen lattia on varsinainen taideteos, eli kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 12. Onpa hienoja! Olen pohtinut samaa, tästä saankin inspiraatiota toteuttaa aikeeni.

  VastaaPoista
 13. Näyttääpä hyvälle!!!! Söisiköhän joku tuttu springlesejä ;D

  VastaaPoista
 14. satunnainen lukija :)16. syyskuuta 2013 klo 8.28

  Hei, onko sulla kokemusta erilaisista kynttilänsydämistä? Itse tein samalla tekniikalla, mutta kahvikuppeihin jokunen vuosi sitten kynttilöitä, joululahjoiksi, ja oli kauhea pettymys kun kynttilät osottautuivat savuttaviksi. Mietin että onkohan sitten sydänlangoissa eroja... Vai olisivatko nykyään jo parempia.

  VastaaPoista
 15. Nämä kynttilät on ihania. Olen itsekin pitänyt hommaa vaivalloisena, mutta nyt on kyllä kokeiltava.

  VastaaPoista
 16. Tämän postauksen luettuani uskallan ehkä minäkin kokeilla :) Työläänä olen hommaa pitänyt.

  Ps. arvonta blogissani 22.9. asti, tervetuloa osallistumaan :)

  VastaaPoista
 17. Upeita kynttilöitä, tästä innostuu, kiitos :)

  VastaaPoista
 18. Tulipa kauniita, täytyy ehdottomasti taas tehdä kynttilöitä itsekin.

  VastaaPoista
 19. Kynttilälankoja o eri paksusia saatavilla,mitä isompi kynttilä ni tietty isompi lanka =).Ite tykkään kans tehä kynttilöitä,mut empä olekaan hoksinu tehä sipsipurkkeihin.Taijan kokeilla seuraavalla kerralla niitä et millasia tulee.Kantapään kautta oon itekki oppinu kynttilöiden teon =).Kiitos ihanista ideoista mitä täältä sun sivulta löytää =).

  VastaaPoista