maanantai 30. syyskuuta 2013

Tyyliviilaus

Ostettuamme tämän vanhan talon oli ensimmäisenä tehtävälistassa sähköjen uusiminen. Vanhat metallipäällysteiset sähköjohdot olivat niin huonossa kunnossa ja vaaralliset että olisi ollut aivan hullua jos niitä ei olisi vaihdattanut uusiin. Siinä rytäkässä menetimme myös kaikki talon vanhat valokatkaisijat ja pistorasiat. Arvatkaapa onko se jäänyt kalvamaan mieltäni? No on! 
Ne nykyaikaiset, rumat ja huonolaatuiset mitkä niiden vanhojen tilalle kiireessä laitatimme aiheuttavat minussa päivittäin inhonväreitä. Olenkin pikkuhiljaa alkanut etsiskellä niiden "hukkaamieni" tilalle samanmoisia, ainakin näkyvimmille paikoille. Uusvanhat, vaikka hienoja ovatkin eivät minulle kelpaa. Tyylin pitää olla prikulleen se sama, vaatimaton, hienostelematon ja yksinkertainen joka täällä oli alkujaankin. Onnekseni näitä on nyt ruvennut löytymään ja saan pian korjattua vuosien takaisen virheeni. 

Since we bought this house we had all the electrics replaced to new and safer ones. In the process we lost all of the original light switches and wall plugs and got them replaced with new and really ugly ones. I never forgave myself of making that mistake.
I have tried to find those kinds of switches we had and luckily there is still some available. I'm so happy to finally start correcting that mistake I made years ago and get the look back to what it used to be.

13 kommenttia:

 1. Meilläkin oli edelliset asukkaat tehneet tuon sähkörempan ja VAIN toisessa vaatehuoneessa on tuollainen vanha katkaisin....olen myös mitttinyt, että olisi mukava saada vaihdettua kaikki tuollaisiksi vanhoiksi...:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on Renova-merkkiset katkaisijat
  ja pistorasiat. Ne vähän jäljittelee noita vanhoja malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Renovat ovat ihan nättejä kyllä, mutta minun makuun ihan liian isot.

   Poista
 3. Meillä sama sähkötyöurakka edessä, pitääkin muistaa kerätä vanhat katkaisimet talteen! Toisaalta olen kyllä katsellut Domus Classican mustia posliinisia "uusvanhoja" katkaisimia vähän sillä silmällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Domus Classikan versiot olivat minun makuuni liian vanhan näköisiä, jos nyt voi noin sanoa. Vähän liian hienoja kun vertaa näihin minun "alkuperäisiin" :-)

   Poista
  2. Aivan, ja tässä tapauksessa nuo alkuperäiset ovat varmasti juuri ne parhaiten "talon ja ajan henkeen" sopivat. Minä vuonna teidän talo olikaan rakennettu?

   Poista
 4. Meillä on käynyt sama kämmi. Et ole ainoa jota harmittaa.
  Lisäksi uudet johdot on kiinnitetty isoilla valkoisilla muovinappuloilla (olisi pitänyt vahtia) ja täytyy kyllä sanoa, että inhoan niitä yli kaiken!
  Piti vääntää kättä ja päästää pari ärräpäätä että ko. asentaja viitsi tuoda tullessaan metallisia kiinnittimiä sieltä nappulakaupasta.
  Ensin tietysti väitti kivenkovaa, ettei sellaisia ole.
  Joskus tulee mieleen näiden remontti-ihmisten kanssa, että eivätkö he päivitä tietoaan koskaan ja mitään kiinnostusta oman alan juttuihin ei tunnu olevan.
  Sainpahan purkautua. :)

  Stiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen että tuommoinen oman alan tietämättömyys johtuu siitä että aika harva asiakas tykkää sähköjohdoista pintavetoina enää nykyään. Kaikki pitäisi olla piilossa seinien sisässä. :-)

   Itsellä kanssa rumat naulakiinnikkeet, mutta niihin on silmä tottunut jo.

   Poista
 5. olisi mielenkiintoista nähdä pohjapiirrustus talosta ja oletteko tehneet jotain muutoksia verrattuna alkuperäiseen pohjapiirrustukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laittaa joskus postaukseen pohjapiirros. Mitään suuria muutoksia emme ole tehneet. Olemma koittaneet pitää tämän tuvan niin alkuperäisenä kun mahdollista. :-)

   Poista
 6. Viisivuotias poika sanoi kuvan nähdessään olkani yli, että "ooo, aika paljon räpsyttimiä!" :D

  Hauskaa päivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mahtava sana! Lisään tuon ehdottomasti omaankin sanavarastooni.

   Poista