keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Trööt!

Yksi ehkä älyttömimpiä kirpputorilöytöjäni on tämä kymmenen euroa maksanut trumpetti. En tosiaankaan tiennyt haluavani trumpettia, mutta kun näin tuon ihastuin sen muotoihin ja kiiltävään pintaan niin että ostaa mojautin sen vaikken vaskipuhaltimista ymmärräkkään tuon taivaallista. 
Kotiin päästyäni olin tietysti innoissani kokeilemassa kuinka se soi ja voi sitä tuskaa kun vehkeestä ei irronnut pihaustakaan vaikka kuinka puhkuin ja puhisin. No onneksi löysin netistä ohjeet trumpetin puhalluksen saloihin ja sain hetken harjoiteltuani vihdoin aikaiseksi jonkinlaisen törähdyksen. Mitään fanfaareja tuolla tuskin koskaan opin soittamaan, mutta voinpahan töräytellä itseni iloksi, tai vaikka säikytelläkseni jotakuta tai sitten vain katselen sen kiiltävää pintaa.

One of my most bizarre flea market finds is this trumpet. I never knew I wanted one until I came across this one. I fell in love with it's color and shapes (and the fact it costed only ten euros). 
When I got home I tried to play it but couldn't make a sound.  I looked up some instructions for beginners and after a hard half an hour practice I managed to get one annoying sound out of it.
I probably never will learn to play it but I think I'll be happiest just by looking at it.

9 kommenttia:

 1. Voi vaude! Siis mä en oo koskaan löytäny trumpettia kirpparilta! Nyt tuli tosi iso kateus! :D

  VastaaPoista
 2. Niinpä, vaude! Kaupat olis tullut kyllä minullekin, jos moiseen komeuteen olisin törmännyt!

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy myös appiukon vanha trumpetti, jolla on töräytelty aikoinaan Tampereen työväen orkesterissa. En tiedä soiko se enää, mutta hieno se on :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on ihan käyttökapineena ja nyt isäntä himoitsee uutta.

  VastaaPoista
 5. Mahtava trumpetti! Kiinnitin huomion miten kauniisti olit laittanut käpyjä tuohon Riihimäen ruskeaan lasikulhoon. Minulla on samanlainen ja taidan vähän lainata tätä sinun ideaasi meillekin:)!

  VastaaPoista
 6. mä selvästikin en ole vielä(kään) löytäny oikeanlaisille kirppareille...

  VastaaPoista
 7. Mä tein meille keittiöön lampun vanhasta trumpetista :D (Tosin mun trumppani on hopean värinen.)

  VastaaPoista
 8. Ninnuska, vähänkö haluaisin nähdä tuon lamppusi. Kuulostaa superhienolta :-)

  VastaaPoista
 9. Ääk miten upea löytö! Ja kympillä irtosi?! En kestä, mä olen aina rakastanut puhaltimien hohtavaa pintaa ja jänniä muotoja. Jos saisi valita niin mieluiten ottaisin saksofonin muotojensa puolesta (ja siksikin että olen aina halunnut opetella soittamaan saksofonia) mutta trumpetti menisi yhtä hyvin.
  Nyt olen lähes kirkkaanvihreä kateudesta :D

  VastaaPoista