torstai 8. syyskuuta 2011

Sorsakoskia

Minä tykkään kattaa pöytäni vanhoilla Sorsakosken tehtaan aterimilla. Jo pienenä mummolassa tykkäsin pyydystää punajuuria lautaselta haarukan terävillä piikeillä ja mikään ei ole parempi veitsi voin levitykseen kuin aito Sorsakoski. Viimeisimpiä löytöjäni ovat nämä kolme suuren suurta tarjoilulusikkaa. Vielä pitää löytää pari lisää jotta saan joulupöytään kaikille laatikoille omansa.

I just love old Sorsakoski's tableware. These are just irresistable beautiful and they remind me of my childhood. I recently found these big serving spoons wich I need to find few more for my christmas dinner (yup, planning christmas already).

24 kommenttia:

  1. Niinpä! Mies moittii näitä, että on liian retrot, mutta minä tykkään että justiinsa hyvät. En ole tiennyt, että nuo lusikat on samaa sarjaa, niitä olen kyllä tietämättömänä laittanut menemään.

    VastaaPoista
  2. Minäkin ostin itselleni 40-vuotislahjaksi noita. Veitset ovat täydellisiä, mutta haarukoista en tykkääkään, kun ovat niin pirun terävät ja jotenkin liian pienet.

    meria:)

    VastaaPoista
  3. Mun koti-kotoa löytyy noita aterimia, en oo tienny kyllä niiden nimeä :)Teija

    VastaaPoista
  4. Voi, mummulamuistojen voimalla siskon kanssa metsästettiin noita meidän "kesäkotiin" eri kirppiksiltä ja saatiinkin kiva kokoelma.

    VastaaPoista
  5. Mökille haalin lapsuudenkodista noita samoja ihanuuksia :) Kahvilusikoita on vasta neljä, joten jos liikaa kertyy, olisin innokas ostamaan.

    VastaaPoista
  6. Ai näillä on nimikin, aina olen vanhempieni luona näitä ihaillut ja ihastellut etenkin haarukan piikikkyyttä. Itselläni on jotku Ratian suunnittelemat aterimet ja sanoisin, että ovat ihan kivat, mutta esim. pikkulusikan varsi kuumuu kahvissa turkasesti ja aterimet painaan niin paljon, että tulee nälkä syödessä :) T.Heidi

    VastaaPoista
  7. Kivoja kihveleitä=)
    Kauan sivustaseurannut lukija ilmoittautuu, saanhan linkittää mainion blogisi omaan listaani?

    VastaaPoista
  8. Mä NIIN himoitsen noita aterimia! Mummolassa pienenä tuli samanlaisilla syötyä ja kun perikunta aikoinaan myi mummon talon irtaimistoineen, niin lusikkaakaan ei sieltä otettu talteen... =(

    VastaaPoista
  9. Meillä syötiin noilla koulussa, mutta omasta mielestäni Carelia-sarja päihittää ne mennen tullen :)

    Tuo jouluun varautuminen on jotenkin jänskä juttu -raastoin kasvimaalta parhaat porkkanat pakastimeen, jotta jouluna saadaan porkkanalaatikkoa itse kasvatetuista porkkanoista. Muille syöjille on varmaan se ja sama, vaikka laatikot olis kaupan valmistavaraa. Minusta kuitenkin jo ajatus tuntuu mukavalta!

    VastaaPoista
  10. Kauniita! Siroja! Houkuttelevia :)

    VastaaPoista
  11. Jep-jep. Sorsasia on nytkyään mökillä, mummolan jäämistöä. Olenkin lopen kyllästynyt Savoniaan, ehkä senkin retro-aika vielä koittaa.

    Mielenkiintoista on kuinka pienet nuo haarukat ovat suhteessa uusiin, esim Careliaan. Mitä se viestii nykyihmisen suhteesta ruokaan?

    Nuo lusikat tuovat muuten tuovat mieleen vähemmän herkullisen makumuiston: Valtamerilaivan kokoinen lusikka täynnä kalanmaksaöljyä lähestyy, lähestyy ja pakko on niellä. ;)

    VastaaPoista
  12. Sorsakoskia on mullakin...kirppiksiltä kerättyjä...lapsuus niistä tulee mieleen,mut kiva ne on joskus pistää pöytään:)

    VastaaPoista
  13. Ihanan nostalgiset! Yhdistän ne aina hyvään mummolan ruokaan :)

    VastaaPoista
  14. mä kyllästyin mun savonia-aterimiin ja pistin myyntiin kaikki. Ostin kirpparilta ja huuto.netistä noita sorsakoskeja ja oon ihan rakstunut! Tosin mun omat ei ole ihan noin kiiltäviä ja hyvännäköisiä :)

    VastaaPoista
  15. Meillä oli peruskoulussa noita yläkuvan aterimia käytössä, en tykännyt yhtään. ;) Enkä olisi kyllä arvannut että ne on jonkun merkkisiä, aika arkisilta ne tuntui peltimukien ja muovilautasten seurassa.

    VastaaPoista
  16. huvittavaa, kun juuri päästiin kaverin kanssa päivittelemästä, kuinka lapsuudessa inhottiin nuita. nyt näyttävät kauniilta, mutta edelleen muistan sen lusikkalaatikon pläräämisen, ettei voiveitseksi sattuisi vahingossakaan Tuo Veitsi..ruokailuun toivoin vielä vähemmän tuota terävää haarukkaa :D
    tämä ei ollut sitten mikään negatiivinen kommentti, vaan itseäni huvittava muisto lapsuudesta, joka pari päivää sitten mielessä pyöri.

    VastaaPoista
  17. Kata, mulla on myöskin savoniat ja käytössä nekin. Sorsakosket ja Savoniat sekaisin.

    Mau, ei ne kiiltävät tarvitse ollakaan. Paremmilta ne näyttää hieman tummuneina. Minulla kuvaan taisi sattua puhtaammat yksilöt, mutta pääsääntöisesti tummuneita minullakin on.

    VastaaPoista
  18. Mulla on myös Sorsakoskia, kuus kaikkia, kun serkkulikka lahjoitti. =) Lapsuuden kodissa syötiin myös näillä.

    VastaaPoista
  19. Olisivatko nämä etsimiäsi: http://www.huuto.net/kohteet/-hacman_sorsakoski-aterinsetti-13-osaa--ei-hv/189929849 ?
    T. Huuto.nettiin hurahtanut

    VastaaPoista
  20. Huuto.nettiin hurahtanut, ei kun nuo ovat niitä isoimpia ruokalusikoita. Tarjoilulusikka on 24,5cm pitkä, aikas iso siis :-)

    VastaaPoista
  21. Tuo veitsi on oivallinen myös sienimetsässä.

    VastaaPoista
  22. Mulla on noita samoja, mutta niissä on valkoinen muovinen kahva. Hienot.. Samoin voiveitsi kuuluu sarjaan

    VastaaPoista
  23. Meidänkin kotonakotona käytettiin näitä sorsakosken aterimia. Viime viikolla nettikirpparilta pongasin ja pitihän niitä tilata heti. Äidille annoin hyvän päivän lahjana perjantai illan kutsujen päätteeksi. Äitini oli todella iloinen ja jakoi heti tyttärilleen osan.. :) Sanoi että "nyt teillä tyttärilläkin on mainio veitsi leipomiseen". :) Näinhän se olikin, käytimme sitä aina kotona leipomiseen.

    VastaaPoista