torstai 21. tammikuuta 2010

17.11.2008



Moni teistä pyysi kertomaan kotijutun tekemisestä, joten tässä tulee;

Syksyllä 2008 elin jännittäviä aikoja. Toimittaja Maija Tiensuu oli ottanut yhteyttä kotijutun tiimoilta ja minä olin tehnyt hulluna remonttia saadakseni talosta mahdollisimman valmiin kuvauksia varten. Talo oli tuolloin vielä aika vaiheessa ja joka huoneessa oli jokin nurkka rempallaan. Jotenkuten sain kuitenkin valmista "suurta hetkeä" varten. Kuvausta edellisenä iltana vielä sisko tuli stailaamaan paikkoja kuntoon pettämättömän sisustussilmänsä kanssa.



Seuraavana aamuna saapuivat sitten Maija ja kuvaaja Martti Järvi. Seurasin silmä kovana kuvaajan työskentelyä ja utelin kuvausniksejä, joita Martti auliisti kertoikin. Siinä sivussa höpötimme Maijan kanssa kaikenlaista kodistani. Tilanne oli rento ja hauska eikä tuntunut yhtään siltä, että tässä nyt jotain haastattelua tehdään. Useampi tunti kuvauksissa vierähti, mutta itse en ajankulua huomannut ollenkaan. Oli niin ihanaa kun sai kertoa tarinoita kodistaan.



Mitään suuria tavaroiden siirtelyitä ei tarvinnut tehdä. Jotain huolimattomasti aseteltuja esineitä lisäiltiin melko tyhjille pöydille ja joistain kulmista kuvatessa piti joitain huonekaluja siirrellä pois tieltä. Muuten saivat tavarat olla melko pitkälti niillä paikoillaan, joilla jo olivatkin.



Kun kotijuttuja kuvataan menee yleensä lähemmäs vuosi ennen kuin juttu tulee ulos. Tämä siksi kun lehdet tuppaavat tekemään suunnitelmansa hyvissä ajoin jopa vuodeksi eteenpäin. Joskus voi kyllä onnistua saamaan juttunsa nopeammin, mutta minä sain jännittää aina viime vuoden joulukuulle asti ennen kuin sain tietää että juttu julkaistaan. Ja kyllä sitä jännittikin, enemmän kuin jouluaattoa konsanaan!

Hauskaa nyt nähdä valmis juttu ja huomata kuinka paljon tämä kotini onkaan noista ajoista muuttunut ja silti kuitenkin pysynyt samana. Ja huomata kuinka sitä katsoo toisen silmin otettuja kuvia ihan erilailla kuin itse tiirailee nurkkiaan. Nyt on kyllä pakko uskoa itsekin, että on tämä aika ihana koti kun on kerran oikein lehteenkin päässyt :-).



27 kommenttia:

  1. Mullakin juuri selattu lehti tässä vieressä. On sulla kyllä ihana koti!
    Mukavaa päivää! =)

    VastaaPoista
  2. Missä lehdessä!?
    Ja onneksi olkoon voi kai sanoa tässätilanteessa: )

    VastaaPoista
  3. illusiah, no tossa mikä näkyy alemmassa postauksessa ;-) koti ja keittiö 1-2/2010

    VastaaPoista
  4. Hei kerro heti, että missä lehdessä, painelen nimittäin ostamaan!

    Meilläkin Maija ja Martti kävivät, mutta siitä on jo aikaa. Kotimme ilmestyi Koti ja Keittiö -lehdessä silloin ja odotteluun meni muistaakseni joku 4-5 kuukautta.

    VastaaPoista
  5. Ihana juttu! Varmasti aika huisia kun omasta kodista tullaan noin juttua tekemään :)

    VastaaPoista
  6. No on ihana! Ja kiitos kun kerroit tarkemmin, kuulostaa niin jännittävältä :) Ja kauhean pitkä aika odottaa, kokonainen vuosi.

    VastaaPoista
  7. Mutta on teillä ihana koti! Ja nuo kaikki löydöt. Erityisen hyvä lisä minusta artikkelissa oli ne sinun lempparikirppisvinkki. Kun me käymme sielläkin päin Suomea muttemme mitenkään suunnitellusti hakeudu esim.kirppiksille. Nyt on HYVÄ syy tehdä se viikonlopun kestävä kirppistelykierros siellä teidän nurkilla. Piti miehelle luettaa myös tuo artikkeli ja valehtelematta naaman väri vaaleni muutaman asteen kateudesta kun näki pojan volkkarin perän ;)

    VastaaPoista
  8. Täytyy painella kauppaan lehti ostoksille.
    kiinnostaa siinäkin mielessä kun meilläkin on tämä rintsikkatalo.
    Onneksi olkoon .

    VastaaPoista
  9. Sitä samaakin minä silloin ajattelin. Maija ja Martti kävi meilläkin, ja ihanan rennosti sujui yhteistyö! Mukavia ovat ja siistiä jälkeä tekevät. Hieroin monta kertaa silmiäni kun luin meidän juttua, että onko toi oikeesti meidän koti? Sulla varmaan sama fiilis... :)

    VastaaPoista
  10. Maria! Olen tänään tarkastellut suurennuslasilla Nukkekotiasi. Omaani juuri aloittelen. Vanha Lundian romu on tuunauksen alla. Mutta kyllä taytyy sanoa, että olet taitava ja kekseliäs. Perinteinen yliromanttinen nukkekotimaailma ei minua oikein nappaa ja on ollut kiva huomata miten omaperäisiä sinun tekemäsi ovat.

    Vähän pohdin tuleeko minun kodistani mitään kun kaikki on niin minimaalisen pientä. Barbie-koko olisi sopinut minunkin sormilleni paremmin...

    VastaaPoista
  11. Vielä jatkan: osaatko neuvoa minulle staileja nokkekotiblogeja?

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia ihanasta kodista :)
    Mistä ihmeestä olet löytänyt makuuhuoneen katossa roikkuvan "valonarun"?

    Pia

    VastaaPoista
  13. Piti heti käydä lukemassa tuo uusi lehti! Kaunis on kotinne ollut kuvauksen aikaan ja kaunis on nytkin. Olen jonkin aikaa seurannut blogiasi, mutta nyt vasta jätän ensimmäisen kommentin...

    VastaaPoista
  14. Liisa, mä taidan muistaa nähneeni sen jutun. Se oli ihana se kämppäsi :-)

    RuusuLiisa, joo jostain syystä kaikki miehet ymmärtää ton sisustuselementin. Sohvatyynyjä ne ei ymmärrä, mutta volkkarinperä on oikeaa sisustusta.

    Kamomilla, nyt tajusin miksen ollut huomannut sitä, että olet lehteen päässyt. Katselen sun blogista aina vain kuvat, kun ei tuo ruotsinkieli taivu ;-)

    Pia, se on Airamin ulkovalo. Löysin ihan lamppukaupasta.

    Kaima, tervetuloa. Kävin kurkkimassa sinunkin blogiisi.

    VastaaPoista
  15. Oi ihanaa! Onnea lehtijutusta! Ryntäänpä minäkin heti ostamaan lehden, on muutenkin suosikkisisustuslehteni tällä hetkellä.. Ne aina vaihtelevat kummallisesti:)

    VastaaPoista
  16. Mielenkiintoista, kun kerroit tapahtumia kuvauksen takaa.
    Kaunista on niin blogissa kuin lehdessäkin.

    Saitko Martilta valokuvausvinkkejä, joita perusjamppakin pystyy hyödyntämään?

    VastaaPoista
  17. Miten tyylikäs koti - onnittelut jutusta! Ihastuin versinkin pojan huoneeseen.

    VastaaPoista
  18. Kultsin kämppä, opin ainakin, että vastavaloon kuvatessa on hyvä käyttää salamaa ja sitten jos kuvaa jotain esineitä hyllyssä ne on hyvä vetää vähän edemmäksi, etteivät ole kiinni taustassa, niin kuvassa tulevat paremmin esiin.

    VastaaPoista
  19. On sulla ihana koti, ostin just lehden. :) Pojan huonetta en muista nähneenikään. Ja olkkarin muutos tekee siitä vieläkin kauniimman. t. Anna

    VastaaPoista
  20. Minäkin heti ostin lehden ja ihastelin kotiasi! Silti oikeastaan tykkään tästä nykyisestä värimaailmastasi enemmän, ehkä sitä valkoista vaan näkee niin joka paikassa.. hmmm.. ja omaa kotia juuri meinaan valkaista..

    Ja tuolla uudemmissa postauksissasi, tosi hieno tulee kaapista. Voi että sä jaksat ja viitsit ja osaat!!!!!

    VastaaPoista
  21. Olihan se lehti pakko ostaa kun sinun kotisi siinä vilahti :) Todella upeaa.

    Samalla sain itse rohkeutta hyvästä tunnelmastasi ehdottaa miehelle hieman maalaushommia, ja yllätyksekseni meilläkin aletaan maalailemaan.

    Kiitos siis mielettömästä sisustusinspiraatuiosta ja mahtavasta blogista. Luen jokaikisen kommentin!

    VastaaPoista
  22. Hei Maria!

    Kiva, että pidit jutusta nyt kun se vihdoin ja viimein julkaistiin. Täällä minä olen sivusta seurannut teidän ihanan kotinne muutoksia. Melkoisestihan kotinne onkin ehtinyt muuttua sitten käyntimme :)

    VastaaPoista
  23. Maya, Joo melkoisesti on kämppä muuttunut. Saisi kohta jo uuden jutun ;-)
    Kiitos vielä kun tulitte juttua tekemään. On ollut tosi mukavaa kun yksi suuri unelma on toteutunut.

    VastaaPoista
  24. Missä lehdessä tämä juttu on ollut? :o mistä olet hankkinut tuon punaisen keittiöntuolin, jossa on niskatuki?
    Missäpäin käyt kirpputoreilla?

    VastaaPoista
  25. anja 49, Koti ja keittiö lehdessä. Tuoli on huuto.netistä ja kirpuilla käyn pääasiassa keski-uudenmaan alueella.

    VastaaPoista