keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Purkkikokoelmaan jatketta

Paistinlastoilla ja veitsillä oli ennen lasinen purkki hellan kupeessa, mutta sen pohjan haljetessa oli etsittävä tilalle jotain muuta. Maxwell Housen kahvipurkki sattui kirpparilla vastaan sopivasti, ja vaikka peltitölkki ei liene sen ystävällisempi veitsien terille kuin lasikaan oli se hankittava ihan jo pelkän ulkonäkönsä vuoksi.
Vanhoja peltitölkkejä ei leine koskaan voi olla liikaa, vai voiko?

Jännä tuo avain tölkin pohjassa. Olen koittanut tässä miettiä, että mikä virka tuolla on ollut, että miten se on toiminut. Onko sillä kenties ollut jotain tekoa purkin avaamisen kanssa? Kyllä on taas mysteeriä kerrakseen.


(8)

9 kommenttia:

 1. Ei purkkeja voi olla liikaa ja jos väliaikaisesti onkin niin niitähän ei voi hävittää kun niitä sitten jo heti tarviikin ties mihin säilytykseen :)

  VastaaPoista
 2. Oon nähnyt tuollasen avainen käytössä joskus, purkin kannessa on kieleke joka tökkästään tuohon koloon ja sit rullataan kansi irti avaimen ympärille, ei siis tarvi nykästä niinku nykyään.

  VastaaPoista
 3. Voi myös olla että purkin reunaa pitkin on kulkenut jonkinlainen metallirengas (suljin) joka on tuon avaimen kanssa rullattu auki. Ennenvanhaan (hui olenko jo niin vanha?) sardiinipurkit avattiin tuollaisilla avaajilla. Rullattiin kansi auki.

  VastaaPoista
 4. Avain on kyllä jännä. Edellisistä kommenteista kivasti vähän viisastui ; )

  VastaaPoista
 5. Hei,
  onhan näitä avaimia mielestäni vieläkin käytössä. Säilyke kinkkupurkissa on juuri sellainen metallipanta reunalla. Avaimen reikään laitetaan kieleke ja sitten rullaillaan vaan metallipanta ympärille ja purkki on auki. Reunasta jää vaan hirveän terävä.
  kivan näköisen purkin olet saanut
  terkuin Biibu

  VastaaPoista
 6. Ei,purkkeja ei voi olla liikaa.:)
  -Katariina
  Ps:Minua onnisti taas metallinkeräys pisteellä tässä eräänä päivänä..:)

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut tuollainen avain kun olin lapsi. Sitä käytettiin esim. anjovispurkkien aukomiseen. Myös metalliset tuubit kuten majoneeseissa on, voi kiertää hyvin tyhjiksi tuon avaimen kanssa. Kaipailen sellaista aina välillä itsekin! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana purkki. Minä en myöskään voi kiertää kauniita purkkeja! Ainahan niille käyttöä keksii! =)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille mysteerin ratkaisseille! On kyllä kiva kun kommentoitte niin ahkeraan :-)

  VastaaPoista