lauantai 29. kesäkuuta 2024

Omat ja ystävän löytämät aarteet

Ennen juhannusta kerkesin kirppistellä Hämeenlinnasta sen punaisen laattalevyn lisäksi myös ihanan kukkalapion ja virkatun pienen sipulipussin, jollaista olen jo vuosikausia etsinyt. Noita lapioitakin on jo vaikka kuinka monta, mutta yksi mahtuu aina lisää sillä näin kesäaikaan ne kulkeutuu aina ympäri pihaa, eikä meinaa löytyä silloin kun tarvitsee. Syksyllä niitä saakin sitten keräillä kukkapenkeistä mihin on niitä kesäpuuhissa unohdellut.

Ja sitten yksi ihana ystävä yllätti minut iloisesti viestittelemällä, että hän osti juuri minulle neljä vanhaa ja nättiä pientä lampunvarjostinta kahdellatoista eurolla, että kiinnostelisiko? No tottahan kiinnosti ja voi mitä aarteita ne ovatkaan!

Meni täysin suunnitelmat uusiksi sen asuntovaunun kattovalaisimen kanssa, kun tässä yhdessä näistä pienistä on lookki ja koko niin paljon enemmän kohdillaan. En vielä tiedä edes, että tarviisiko tuohon vaihtaa kangasta ollenkaan, mutta täytyy pesaista se ensin ja katsoa kestääkö se sen.  Tuo ylemmän kuvan toinen matala pieni varjostin voisi myös olla vaunulla hauska, siitä kun saisi tehtyä samanlaisen, mutta miniversion keittiöni varjostimesta

Yksi noista ystävän löytämistä varjostimista oli niin ihanan muotoinen, että keksin kokeilla sopisiko se tuohon terassillani roikkuvaan patterivalaisimeen ja sehän istahti siihen niin kuin hansikas. Vähän aluksi mietitytti, että onko se liian oranssi tuossa, mutta iltaisin kun pihan muut valot on päällä sopii se niiden lämpöiseen väriin aivan täydellisesti, että ei ole ollenkaan huono tämä oranssi. Tämäkin, niin kun nuo muutkin on kankailtaan aika heikossa hapessa, mutta mennee tässä katoksen alla aivan hyvin tämän kesän ja sitten on koko pitkä talvi aikaa se verhoilla uudestaan, jos huonosti sille käy.

Onpa ihanaa nyt olla tällä katetulla aamusta ja illasta varjoisalla terassilla, kun on noin kivat tunnelmavalot tuolla hapsuineen ja muotoineen. Tykkään niin tästä pihatyylistä tänä vuonna, niin mukava ja kotoisa on tuolla oleskella.

My two fleamarket finds the shovel and the onion bag and finds made by my friend those four wonderful old little lampshades that made me think if I should use one of them in my little caravan too. The golden one is just perfect on the battery light bulb I already had hanging there. So cute and so homey!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti