torstai 29. kesäkuuta 2023

Kukkia omalta pihalta

Vaikka onkin olut ihan ennätyskuivaa sain silti kerättyä omalta pihalta pienen kukkakimpun maljakkoon ihastuttamaan. Sateet ovat taas viime päivinä hienosti väistäneet tämän pitäjän ja onkin ollut varsin katkeraa katsella kun ukkoset pauhaavat ihan parin kilometrin päässä, mutta tälle pihalle ei riitä kun pari tippaa vettä siitä. Mutta onneksi vesijohtovedellä kastellut kukkapenkit vielä jaksavat sinnitellä sen verran, että maljakkoonkin muutama sieltä liikeni.

Tämä piha on kyllä onnenkantamoinen siitä, että näin tuuheaksi istutettuna se suojaa itse itseään ja tietysti siellä asuvia. Päivän paahteisimmilla hetkillä varjoa riittää ja ilma onkin täällä yleensä monta astetta viileämpää kun siellä missä paistaa. 

Paitsi takapihalla, minne paistaa melkein heti aamusta ja pitkälle iltapäivään. Tomaattien istutuskin venyi tänä vuonna eiliseen asti sillä tuo niiden laatikko oli kuivunut aivan pölyksi ja sen elvyttämiseen meni monta päivää veden määrästä nyt puhumattakaan. Nyt se on kuitenkin hyvä ja tomaatit saavat nautiskella tuosta kärventävästä auringosta oikein sydäntensä kyllyydestä vieressä koko ajan paikoillaan olleen lipstikan kanssa.

Onneksi alkuviikkoon on luvattu vähän viileämpää ja ehkä vihdoin jo sitä sadettakin, että ainakin hetkeksi helpottaa olot täällä sitten sekä kasveilla että ihmisillä. Kaikki varpaat ja sormet ristissä vaan, että ne sateet eivät sitten myös vain kierrä vierestä.

It's been so dry here this June that almost all of the water put in this garden has come out of our tap. Luckily it is going to get a little cooler and maybe a bit more rainy too by the weekend.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti