tiistai 13. kesäkuuta 2023

Maalaisko penkin

Olen pohtinut jo pari kesää, että pitäisikö maalata sittenkin jonkun muun väriseksi tämä penkki, jonka sutaisin vehnänharmaalla pellavaöljymaalilla pari vuotta sitten. Se ei ihan näin pirtsakan vaaleana sovikaan joka paikkaan puutarhassa ja pistää vähän liian paljon silmiin tuo kontrasti tumman raudan ja vaalean puun kanssa. 

Päätin vähän testailla sekoittelemalla eri sävyjä, että mihin suuntaan tuon värin kanssa kannattaisi lähteä ja aika kivoja vaihtoehtoja tällä ekalla testauksella kyllä tuli:

Pyöri jotenkin mielessä kaikki maan- ja tiilensävyt ja kukkaruukun oranssit ja niihin pääsin sekoittelemalla keskenään sävyjä nimiltään Terra, Vehnänharmaa ja kaikkien yllätykseksi Kromioksidinvihreä. Sopivissa suhteissa niistä tuli aika hauskoja sekoituksia, joista jokainen toimisi penkin uutena värinä erittäinkin kivasti. Tätä täytyy siis jäädä nyt pohtimaan vähän tarkemmin ja ehkä sekoitella vielä väri tai kaksi ja katsoa kaikissa valoissa, että mikä niistä penkin uudeksi väriksi sitten parhaiten olisi. 

Mutta nyt jo tuntuu hyvältä, kun tietää että ihan pian saa tuon liian vaalean joksikin aivan ihastuttavaksi ja penkki on helpompi sujauttaa tähän puutarhaan, kun sen saa sopimaan värinsä puolesta sitten ihan minne vaan.

Tried out some new tones to this to my eyes too bright bench, mixing up some linen oil paints together. I used colors called Terra, Wheat grey and Chromeoxid green and the results are quite pretty. Now I just need to see all of them in all times of the day to see how they work in different lights and maybe mix a couple more tones before I make my decision of the new color of this bench.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti