maanantai 14. kesäkuuta 2021

Asuntovaunun kevätsiivous

Tänä vuonna jäi asuntovaunun kevätsiivous hiukkasen myöhemmäksi kun aikaisempina vuosina. Oli niin paljon kaikkea muuta puuhaa ja välillä liian kuuma, ettei vaan yksinkertaisesti ehtinyt aiemmin. Tänään sille oli kuitenkin mitä loistavin sää, kova tuuli oli vain eduksi kaikkien kalusteiden ja muun tuulettamisessa ja pölyt lentelivät ihan itsestään pois kaikilta pinnoilta, mitä nyt sisätilat piti imuroida ja pyyhkäistä. Laittelin kaiken samalla vähän nätisti ihan vaan, että pääsin fiilikseen tuolla, koska mitä mieltä on siivoilla jos ei voi samalla vähän leikkiä, että olisi reissussa jo.

Kaikki muu vaunulla oli säilynyt talven yli varsin moitteetta, mutta aurinkovarjon jalka oli ottanut pihasäilytyksessä vähän ruostetta ja raapeumaa pintoihinsa lumen alla majaillessaan, eli se pitää seuraavaksi entrata paremmin vaunun tyyliin sopivaksi. Olen päättänyt maalata sen beigeksi, jos se sitten olisi vähän huomaamattomamman näköinen vaunun edessä köllötellessään ja sopisi paremmin muiden kalusteiden kanssa yksiin.

Myöskin itse varjo tarvitsisi kipeästi nyt pienen kesäsateen ylleen, jotta talven suoriksi kuivattamat lehdet taipuisivat taas vähän rennommin sen yllä, se kun makoili autotallissa talven yli vaakatasossa. Nyt en kuitenkaan uskalla sitä tänne myrskyyn jättää, tiedä vaikka lähtisi lentoon ensi yönä ja sitten ei olisi enää varjoa lainkaan. Täytyy siis odotella joku vähän leppoisampi sadepäivä siihen hommaan.

Kivaa oli kyllä leikkiä vaunulla olevansa reissussa jossain ihanassa paikassa. Ilma oli aurinkoinen ja tuulesta huolimatta hiki virtasi siivoillessa, mutta kyllä siinä kerkesi välillä myös istahtaa vaan vähän nautiskelemaan ja unelmoimaan tulevista kesäreissuista. Onneksi niistä ei tänä vuonna tarvitse vain unelmoida, kutsu on käynyt jo useampaankin paikkaan ja luulen, että tästä voisi tulla taas paras reissukesä pikkuvaunulla muutamaan vuoteen.

Finally had the time and energy to do the spring cleaning to my little caravan. It was a very windy day so the wind did all of the dusting for me for the outside furniture. Otherwise it was just a little vacuuming and cleaning the surfaces and putting all the curtains and pillows up inside and this little bubble of joy is ready for the trips to come.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti