sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Virkistysvisiitti hämeeseen

Piipahdin eilettäin virkistysvisiitillä hämeen suunnilla, parilla kirpputorilla ja kukkakaupoilla ystävän kanssa. Niin paljon kotona kyhjöttäneelle tällainen päivä oli ihanan virkistävä poikkeus sateisen kylmään arkeen ja kauniimpien ilmojen odotteluun ja tuli niin tarpeeseen kun vain olla voi.

Olen tänä vuonna viehtynyt perinteisten laventelien kanssa erityisesti kaikesta vaaleanpunaisena kukkivasta. En muista, että olisin koskaan kokeillut kasvatella begonioita, petulioita tai muita sen sorttisia, mutta nyt itselleni uutukaisia lajeja tarttui mukaan oikein kaksin kappalein. Tämä toisen nimen jo tyystin unohdin, mutta luulen muistavani että jossain kohtaa sitäkin nimeä oli ruusu ja siltähän nuo kukinnot vähän näyttävätkin. Haaveissa on sellainen ihana rypäs ruukkuja jossain päin pihaa ja niissä kaikkea ihanaa kukkivaa ja vihreää ja siihen haaveeseen nämä ovat oivallinen löytö. 

Kirppislöytöinä tuli vastaan tämä hauskan pulskea lasipurkki, jonka näin heti tarpeellisena kukkavaasina tai muuna kivana astiana, jossain nättiä esillä pidellä. Nyt siihen löytyi mukavasti vanhoja uusia parsinlankoja, joillaisia just mietin pari päivää sitten, kun repäisin villasukkani pohjaan reiän vintissä rymytessäni. Nämä hauskuudet löytyivät tietty Suomen kasarmin aarteista, mistäs muualtakaan, siellä on ihan pakko käydä joka kerta kun sielläpäin vain on liikkeellä, niin paras kirppis on se.

Reissun parasta antia oli myös ehdottomasti Parolan K-marketista ostettu muurinpohjalettu. Kaupan kylmätiskistä ei uskoisi niin maukasta lettua löytyvänkään, mutta näinpä vain oli. Runsas hilloläjä ja kermavaahto kupeessa kruunasivat täydellisen päivän ja maha täynnä makiaa sain tyytyväisenä kotiin ajella.

P.s. Sattuipa siinä lettua syödessä vielä sellainenkin asia, että ostin ystävältäni yhden hauskan vanhan pöydän olohuoneeseen. Se tuli vähän puskista siinä syömisen lomassa, mutta hylkäsin samantien ajatuksistani sen edellisen projektin, jota en ollut vielä edes kunnolla ehtinyt aloittaa ja päätin, että uusi ostos kiilaa sen paikalle, koska niin paljon hauskempi yksilö on. Esittelen sen teille tässä ihan lähipäivinä jahka saan kuvattua sen omalla paikallaan olkkarissa ensin. 

Went a little flowershopping with a friend and made cute fleamarket finds too. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti