sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Jätekasasta hyötykäyttöön

Meillä jäi siitä taannoisesta aitaelementtitoimituksesta tähteeksi kolme ärsyttävää puulavaa ja aikani niitä tuijoteltuani päätin, että koitan rakentaa niistä jotain hyödyllistä, sen sijaan että veisin ne vain kaatopaikalle. Niissä on ihan hyvää ja kuivaa puuta, josta saisi askarreltua kyllä vaikka ja mitä tarpeellista pihalle ja puutarhahommiin. Kauaa ei tarvinnut miettiä mikä se hyödyllisyys olisi, kun päässä oli jo valmiina jonkinmoinen suunnitelma ja ryhdyin tuumasta toimeen.

Aloin pätkiä lavoja palasiksi sahaamalla päälilaudoista tarpeeseeni sopivia palasia, koska koko lavojen purkaminen olikin hommana vähän haastavampaa, kun mitä alunperin ajattelin. Muutaman tovin ähinän ja puhinan ja muutaman ärräpään jälkeen homma alkoi luonnistua ja suunnitelma saada konkreettisia piirteitä.

Ja melko pian alkoi askare saada jo jonkinlaista muotoa josta päätellä, että tuollaista kapeaa ja korkeaa pöytäähän siitä on kovasti tulossa. Olin päättänyt, etten uhraa tähän juuri muuta kun sen mitä lavoista irti saan, mutta koskapa juuri sopivan kokoiset ruuvini loppuivat kesken urakan, enkä millään saanut itsestäni sen vartaa irti, että olisin lähtenyt uusia ostamaan, niin fuskasin vähän ja otin omista varastoistani pari pätkää paksumpaa rimaa jalkojen tueksi ja alahyllyn kannakkeeksi.

Ja koskapa ihan päässä oli suunnitelma vaan se eli matkalla sen verran, että lyhensin jaloista vielä kymmenen senttiä pois, jotta pöytä on optimaalisella työskentelykorkeudella, koska istutuspöytähän tästä on selkeästi tulossa. Meillä on takapihalla juuri sellainen paikka, johon olen tällaista kaavaillut ja nyt kun sen itse sinne teen saan just sellaisen kun mielessäni olen miettinytkin.

Tarpeeksi kun jaksoin äheltää ja hikoilla oli lopputulos ihan kaiken sen vaivan arvoinen, joskin vähän turhan kulahtaneen näköinen. Onnekseni siitä aitaprojektista jä paljon sitä kuullotetta yli, niin voin seuraavaksi hieraista sillä tämän nätiksi ja paremmin takapihan tyyliin sopivaksi. Mielessä on myös laittaa tähän vielä oikein hieno peltinen kansi, mutta sen projektin siirrän siihen, että runko-osa ensin kuullotetaan (ja voi olla että joutuu muutaman sadepäivänkin välissä pitämään). Laitan tästä rakentelusta lisää siis vielä, ennen kun sen paikoilleen takapihalle saan.

Ja vähänkö naurettava on tämä kasa mikä lavoista jäljelle jäi ahertamiseni jälkeen. On kuulkaa naulaa tuossa seassa melkoisesti. Mielessä on josko jaksaisi olla niin eko, että poistaisi naulat metallinkeräykseen ja pistäisi polttopuiksi nuo puut, ennemmin kun kyöräisi suoraan kaatopaikalle koko kasan. Sinne kaatopaikalle kun joutuu ehkä vielä menemään, sillä kolmesta lavasta tähän meni vain kaksi, ellen sitten purista aivosoluistani jonkun projektin vielä siitä kolmannestakin. Just nyt ei vaan ihan heti taida irrota.

So instead of taking these three pallets to the landfill I decided to utilize them and build myself a potting table to my backyard. It took me quite a bit, cause it's not easy to take these suckers apart, but after a lot of sweat and swearing I now have a pretty little potting table that just needs some paint and a tray on it. Oh, and this only took two out of the three pallets, so I guess I'll have to think of something else to build too. :D

4 kommenttia:

 1. Me poltettiin nauloineen nuo lavojen osat ja sitten tulipesästä isolla magneetilla kerättiin naulat pois. Aina nauratti kun tuli mieleen Jaakko Tepon laulu, jossa helekatin rikas leski polttaa uunissa vain höylättyä tammee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en arvaa naulasta puuta poltella, kun uunin muuraaja siitä varoitteli, että arina menee pilalle. Tuskin se yhdestä kerrasta menisi, mutta en ole silti vielä kokeillut. :D

   Poista
 2. Hyvältä tuo istutuspöytä näyttää!
  Minulla oli yksi trukkilava. Sirkkelillä päästelin pienemmäksi. Nipun laudanpätkiä talletin seuraavaa lintupönttöprojektia varten. Naulaiset ylijäämät meni jätteeksi.

  VastaaPoista