tiistai 25. kesäkuuta 2019

Purkkirakkaus

Olin koittanut löytää keittiööni mieleistä purnukkaa puukauhojen ja -lastojen säilyttimeksi, mutta kovin oli hankala löytää sellaista josta pidin. Mielessä oli jotain vähän rouheaa ja vanhanaikaista, käsintehtyä, mutta sopusuhtaista ja ehdottomasti vaaleaa keramiikkaa. Sellaista ei vain tuntunut olevan olemassakaan mitä mielessäni näin. Siinä sitten kun asiaa tuskailin muistui mieleeni keramiikanopettajani Henna Nivarpää-Ampujan dreijan äärellä työssään ja äkkiä tajusin, että minunhan pitää tilata hänet tekemään minulle mielimäni purnukka! Ja niinhän sitten tein.

Kuvailin hänelle mitä mielessäni näin ja toin malliksi yhden sinnepäin olevan mittasuhteita varten ja kas, pian sainkin kännykkääni kuvia purnukasta suoraan dreijan päältä tulleena. Näin heti että nyt osui nappiin ja kun työ oli poltettu ja lasitettu oli se ihan täydellisesti juuri se mitä olin etsinyt. Siis aivan täydellisesti! 

Nyt on hellan vierellä ihan just sen näköistä kun olin haaveillutkin ja kauhat ja lastat siististi ihanassa purkissaan, jonne mahtuvat juuri sopivasti ja tilaa on vielä parille uudellekin. 

Jos mielit itse dreijaamalla käsintehtyä keramiikkaa niin suosittelen katsomaan Hennan Instagramista miten taitava ja monipuolinen hän onkaan. Ja jos jotain tiettyä halajat niin suosittelen häntä erityisen paljon myös tilaustöihin. Kuten näistä kuvista näkyy, hän on todella loistava lukemaan asiakkaan toiveita. :-)

I've been craving for a certain looking pot for my spatulas and ladles but hadn't found a suitable one from anywhere. As I was wondering what to do about it I suddenly remembered my pottery teacher Henna Nivarpää-Ampuja, She's a master at the wheel and I could ask her to make me a pot I wanted. So I did and it became so, so perfect. She read me so right and the pot is exactly I was looking for!
Check out her Instagram here to see what else she can do.

2 kommenttia: