lauantai 18. kesäkuuta 2016

No nyt tuli nättiä lautasia

No nyt ne on täällä! Vaikka itse sanonkin niin näistä lautasista tuli kyllä aivan huikean nättejä. Oikeastaan ihan hassua onnistua ensimmäisellä kerralla näin hyvin että näistä tuli juuri sellaisia mitä mielessäni kuvittelinkin. Sopivasti epämääräisiä, käsintehdyn näköisiä, ihanasti pinoutuvia ja niin suloisen romanttisen rouheita että oksat pois. 

Vähän on myös outoa että lautaset nyt ovat ihan kestäviä, kun olen tottunut näitä tehdessäni olemaan niin varovainen näiden kanssa. Polttamaton savi on aivan älyttömän haurasta eikä tarvitse kun väärästä kohtaa ottaa kiinni niin rikki jo on (kokeiltu pariinkin otteeseen). Nyt näitä voi kolistella ja tiskailla ihan niin kuin kaupasta ostettujakin lautasia. Ihan mieletöntä.

Arvatkaapa onko nyt kuume tehdä näitä lisää. Vein männä viikolla polttoon vähän laakeampaakin lautasmallia ja jos se onnistuu näin hyvin niin sitten kyllä varmasti lähtee mopo käsistä tällä naisella ja alkaa sellainen tehtailu että heikompia hirvittää. Haluan nimittäin uusia koko huushollin astiat tällaisiin omatekemiin (ja miksei ehkä tehdä näitä samalla vähän muillekin.)

Vielä täytyy kuitenkin pikkuviimeistely näille tehdä, eli lautasten pohjat hioa tasaisemmiksi. Nyt ovat vähän turhan raakoja pöytäpinnoille tuollaisenaan, vaikka muuten niin ihanan silosia lasitettuina ovatkin. Tykkään ihan hirveästi tällaisesta pohjamallista lautasissa. On tasainen ja pysyy hyvin paikoillaan pöydällä kun pöydällä, vaikka sitten vähän epätasaisemmallakin.

Ja onnistuihan se tuo omituinen kahvikuppikokeilukin. Turhan paksu tuli sen suusta mutta poltatin ja lasitin sen silti lautasten kanssa kun tuli sääli heittää sitä pois vaikka epäonnistunut onkin. Mies oli sitä mieltä että ihan hyvä se on ja halusi heti testata sitä kahvinjuontiin. Ei kuulema haitannut paksuus ollenkaan. Itse olen silti sitä mieltä että parempi ehkä kukkaruukuksi kumminkin, mutta katsotaan nyt.

My first ever handmade pottery plates are glazed and ready to use (after I just sand the bottoms). Can't believe they turned out so perfect at my first attempt. I've made some bigger plates too and if they turn out as pretty as these I think I'm going to start making these for real. I want all my tableware to look like this.

27 kommenttia:

 1. Pystyykö näitä pesemään pesukoneessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestävät astianpesukoneen, mikron sekä uunin nämä lautaset. :-)

   Poista
 2. U-P-E-I-T-A!!!
  Nyt on kyllä pakko päästä itsekin väsäämään keramiikkaa.(Saiskos jonkinmoista ohjeistusta....)

  - Elma -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vielä ehkä ole tarpeeksi hyvä opettamaan, mutta katsopas esim. paikkakuntasi työväenopiston tarjontaa. :-)

   Poista
 3. Tosi, tosi kauniita! Oot sinä kyllä vaan hirmuisen taitava!

  VastaaPoista
 4. keramiikka on niin kivaa...oon ollut lasten kanssa lapsiAikuinen kursseilla...mut niissä on menty lasten ehdoilla...kunhan nää naperot kasvaa...mäkin tahdon tehdä omia juttuja rauhassa!!! ihanat nuo lautaset!!!...siittä sais tehtyävaikka mitä!

  VastaaPoista
 5. Hienot lautaset sait. Pohjaan kannattaa tehdä jonkinlainan signeeraus ihan tulevaisuutta varten ja vuosiluku myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo, en vaan kuvannut niitä, ovat sopivasti piilossa aina toisen lautasen alla ;-)

   Poista
 6. ❤️ Ihania, mielettömän ihania ❤️

  VastaaPoista
 7. Yksinkertaisen rouheankauniita!!Ja pinona mielettömän upeat!

  VastaaPoista
 8. Pronssi on upea sijoitus!! Onnea, olen ylpeä myös suomalaisista äänestäjistä, kun ymmärtävät arvostaa persoonallisuutta!
  Ihanat lautaset - sinä se osaat kaikkea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hyvin ylpeä olen pronssista (ja lautasistakin) :-)

   Poista
 9. Paljon onnea menestyksestä suomen kaunein koti finaalissa. Nuo lautaset ovat kyllä aivan ihanat.

  VastaaPoista
 10. On kauniita!Minulla on serkun tekemää keramiikkaa.Hänellä oli oma paja,mutta lopetti sen kannattamattomana.Koulussa aikoinaan tehtiin keramiikkaa,mutta siinä on oma tekemiseni keramiikasta.

  VastaaPoista
 11. Upeita! Tee vielä itsellesi pieni leimasin nimikirjaimilla niin saat nimikoitua ne.

  VastaaPoista
 12. Oi kun ovat hurmaavia �� t. Leena

  VastaaPoista
 13. Heippa! Voitko paljastaa mitä lasitetta käytät? Onko sivellinlasite, vai kaadatko kannulla, dippaatko vai ruiskutatko? On niin ihanan tasaista! Kauniita lautasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan peruslasite (elintarvikekelpoinen) ja dippaan tietenkin. :-)

   Poista