keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Mistä aita on matalin

Löysin kun löysinkin sen asuntovaunun keittiön puuttuvan palasen. Tämä ei ole varsinaisesti lääkekaappi, pikeminkin pyyhekaapiksi kutsuttu, mutta sopii tuohon kokoelmaan mittojensa ja muotonsa puolesta täydellisesti. Nykyisen värin puolesta vaan ei yhtään ja sille täytyy nopeasti tehdä jotain sillä tuo piukea limenvihreä särkee pahasti silmiini.

Ja kun sanon nopeasti, tarkoitan nopeasti. Nyt ei ole aikaa alkaa hiomaan ja säätämään vaan täytyy saada vaunu reissukuntoon a.s.a.p. Onneksi olen keksinyt keinot fuskata nopeasti, mutta kohtuullisen vähällä työllä myöhemmin korjattavasti. Tässä tapauksessa se tapahtui spraymaalilla jonka tarttuvuuden ensin testasin kylmästi kaapin kylkeen. Pieni suohkaus, katsotaan reagoiko alemman maalikerroksen kanssa ja jos ei niin kuivatus ja sitten kokeilin vielä raapia, että pysyykö ja pysyihän se.

Pinta tulee kestämään kevyessä käytössä ihan hyvin kesän yli ja voin sitten talven pimeinä iltoina entrata tämän oikeaoppisemmin ja paremmalla maalilla.

Mutta ensin kuitenkin kaappi pestiin kunnolla. Sitten korjattiin yksi puuttuva naulakon tappi. Koskapa samanmoista en ehdi nyt alkaa etsimään oli keksittävä tilalle joku patentti. Puutappi reikään ja siihen päälle puinen nappi naulalla ja liimalla, kukaan ei tule huomaamaan eroa äkkisältään.

Sitten vähän kittiä naulanreikiin joita tässä oli mielestäni vähän turhan monta kiinnittämässä huomiota tuohon tappiin.

Ja sitten kun kitti oli kuivanut ja hiottu, suihkittiin ronskilla kädellä maalia päälle. Pariin kertaan kun hutkaisi niin jo tuli vaan hyvä. Mattaa ja harmaata (kuvassa vielä märkä) niin kyllä muuttui kaappi siedettävämmäksi silmille. Väri valikoitui ihan sen mukaan mitä paikallisessa maalikaupalla oli mattana hyllyssään. Kahdesta vaihtoehdosta valitsin tämän vähän tummemman. 

Sitten annoin kaapin kuivua yön yli kunnolla ja tänä aamuna pääsin sisustushommiin. Lopputulos on kyllä nyt tosi hyvä vaikka itse kehunkin, vai mitä sanotte te? Melko hieno vaunukeittiö meillä nyt.

And I foun the missing peace for my caravan's kitchen sooner than I ever expected. The only problem was I hated the color on it and needed the cabinet there a.s.a.p. Luckily I'm not afraid to do things fast and badly. I decided to spraypaint it grey and deal with doing it properly later. So I just washed it, fixed the missing tap and sprayed it grey.

Today I fitted it in and I love, love, love the result. The caravan kitchen looks ever so cool now with loads of nifty storage to use during trips.

20 kommenttia:

 1. Ja mikä väri, hieno on.

  VastaaPoista
 2. Tuli hieno! Eikä ajellessa ovet aukeile
  t. Karvanaamari

  VastaaPoista
 3. Hieno on; kyllä tuon kanssa kelpaa lähteä reissuun!

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli! Ja kyllähän se on ihan sallittua välillä hiukan oikaista. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kaappi...voi,mulle tuli sitä meidän tuunattua vaunua ikävä,kun se lähti talvella uuteen kotiin...sekin oli NIIN ihana Marylyn-vaunu...mut nyt meillä matkataan asuntoautolla...pitäsköhän sitä vähän tuunailla...
  Mukavia kesän matkoja sulle vaunullasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ehdottomasti pitää tuunailla. Aina pitää tuunailla :-)

   Poista
 6. Kepeesti maan viilein asuntovaunu

  VastaaPoista
 7. Jei! Siitä tuli hieno.

  Osuvasti sanottu toi piukea limenvihreä. Mä nautin aina tosi paljon, kun joku osaa sanoa napakasti ja kuvaavasti. Verbaliikka on mahtava laji. Sen taitava käyttö saa hymähtelemään mielissään ääneen. Niin käy sun juttuja lukiessa usein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura. Mä rakastan tätä meidän monimuotoista kieltä ja sitä kuinka sillä löytää aina ja ihan jokaiseen asiaan just sen parhaimman tavan ilmaista se kun vaan vähän osaa soveltaa. :-)

   Poista
 8. Oih miten ihanan värinen, siis oli, nyyh :(

  VastaaPoista
 9. Toi sun vankkuris on kyllä elämää suurempi ihanuus!

  VastaaPoista
 10. Kyllä tuli upean värinen kaappi. Vaunukeittiö on yhtä huikea kuin itse vaunukin!

  VastaaPoista
 11. Hei,

  Saisikos tietää mikä spraymaali oli kyseessä, kun näyttää niin hienolta, että haluaisin käyttää seuraavassa projektissani
  T
  Anna

  VastaaPoista
 12. Toi vaunu on niin hieno, että alkoi ihan kiinnostaa, että onko teillä vaunuun sopiva autokin ;)
  -topukka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisikin. Ihan tylsä ja tavallinen nykyajan auto meillä on tuota vetämässä. Tosin se on musta niin että sopii jotenkuten tyyliin sentään. :-)

   Poista