perjantai 17. kesäkuuta 2016

Keramiikkahommia

Kävin toissapäivänä kokeilemassa elämäni ensimmäistä kertaa lasittamista kun askartelemani astiat tulivat raakapoltosta. Oli valtaisan ihanaa hypistellä noita raakapoltettuja ja ihan pakko oli heti tarkistaa miltä näyttävät pinossa päällekkäin. Olin nimittäin jo alusta asti haaveillut sellaisesta ihanasti epäsäännöllisestä pinosta lautasia ja nyt näyttää että haaveeni on käymässä toteen.

Itse lasittaminen jännitti ensikertalaista kovasti, mutta sain tarkat ohjeet ja erinomaisen opastuksen kädestä pitäen ja menihän se ihan hyvin sitten. Kovin tasaista lopputulosta en edes halua saada, mutta siihen kuitenkin pyrittiin ettei ihan susiksi mene.

Nyt ne ovat uunissa lasituspoltossa ja ihan pian selviää minkänäköistä jälkeä oikein aikaan sain. Aivan valtavasti tietysti nyt jännittää, enkä malttaisi millään odottaa että pääsen noita testailemaan omassa keittiössäni. Sormet ristissä että tulee hyvät.

Ja pakko lopuksi vielä hehkuttaa paikkaa jossa poltot ja lasitukset hoituu, se on Ikituuli Tuusulan Jokelassa. Aivan valtaisan ihana paikka, tilat ja henkilökunta. Todellakin lämpimimmät suositteluni annan jos jotakuta keramiikkahommat lähialueilla kutkuttaa.

(Sormenjälkeni lasitteessa.)

And my hand made pottery plates made it through the trip to the oven. And the first thing I did was to try them out stacked, looked good, just the way I intended.
The second thing was the glazing. Never done it before, but got such good instructions that I did ok. Now they are in the oven again and I'm so exited to see what comes out.

P.s. I highly recommend that place I used, it's a small company called Ikituuli, located in Jokela, Tuusula. Awesome space, staff and atmosphere.

8 kommenttia:

 1. Wau! Siis todellakin kiinnostaa itse askarrellut astiat :) Olis ihana tehdä vaikka muutama persoonallinen tarjouluastia, sellaisia kun en ole oikein mistään löytänyt sopivia.

  VastaaPoista
 2. Itse aloitin keramiikan opiskelun aikoinaan Järvenpäässä, oliko se nyt työväen- vai kansalaisopistossa ja nyt jatkanut sitä täällä Mäntyharjulla. Niin mahtava harrastus, ettei malta lopettaa, vaikka astiat ei mahdu enää minnekään :)Jokaista lasituspolttoa odottaa edelleen jännittyneenä, sillä moni asia voi muuttua vielä silloinkin uunin kuumuudessa. Odotan innolla astioittesi valmiskuvia, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä ilmottauduin juuri viime viikolla talveksi järvenpään Opiston keramiikkakurssille. Samoja polkuja siis kuljen :-)

   Poista
 3. Itse tehdyllä on erilailla arvoa, kuin kaupasta ostetuilla.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat astiat. Kauniita ja vielä kun ovat itsetehtyjä. Toivottavasti kestävät hyvin...

  VastaaPoista
 5. Itse olen tehnyt monta erilaista asiaa keramiikassa, yli-innostuneena! Ehkä malttaisin jossain vaiheessa tehdä pienen astiaston.

  VastaaPoista
 6. Oot sä kyllä melkoinen :)

  Olen maailman laiskin kommentoimaan, mutta alusta asti olen seuraillut blogiasi ja ihailen sinua kyllä valtavasti. Oma makuni on aivan erilainen, mutta sinulla on ehdottomasti upea tyylisilmä ja paljon taitoa hyppysissä!

  Mukavaa ja aurinkoista kesää!!

  VastaaPoista