sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kyläkaupan kaunistukset

Kyllä se nyt alkaa porstua näyttää kyläkaupalta kun ostin sinne tällaisen kunnon entivanhaisen vaa'an. Ajatus tällaisesta alkoi hiipiä mieleeni parisen viikkoa sitten ja kun tässä päivänä eräänä sopiva ja sopuhintainen iski silmiini nettikirpparilla pistin toimeksi. Kyllähän jokaisessa vanhassa kaupassa pitää vaaka olla.

Halusin ehdottomasti tällaisen valkoisen ja tärkeä pointti oli myös että nuo "tarjottimet" ovat tuossa näyttötaulun sivuilla. Näin sen sieluni silmin juuri tuossa paikassa ja ajatuksena on että sitä voisi tarpeen tullen käyttää myös ihan oikeaan punnitsemiseenkin. (Ei sillä että tuohon mitään oikeaa kauppaa olisi tulossa.)

Vaakaa varten kätköistäni löytyi jo useampikin pienempi puntti ja pari viisikiloistakin, mutta tämä kaksikymmenkiloinen oli kyllä niin herkullinen löytö hollolalaiselta kirpputorilta, että se oli ihan pakko ostaa joukon jatkeeksi. Joku mahtaa ihmetellä että mitä tällaisilla oikeastaan edes tekee, kummempaa kun oven pönkkänä pitää, mutta meikäläinen tarvitsee tämän tästä askarteluissaan painoa ja tällaiset ovat esimerkiksi liimaushommissa ihan ehdottomia (sen lisäksi että ovat mieleeni myös ulkonäöltään).

I just had to have a real working vintage shop scale to my porch and when I found one that had everything I was looking for, I went ahead and bought it. Now the space looks even more like a vintage shop. I also bought this really huge 20kg iron weight. I had a lot of smaller ones but this big baby makes the collection ever so cool.

29 kommenttia:

 1. Voi että, täällä minä mummeli nojailen ja ihailen löytöjäsi ja kekseliäisyyttäsi ja taitojasi. Ihanaa ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Hieno paikka hienolle vaa'alle! Meillä vaaka odottaa vielä varastossa, kun ei olla keksitty sille sopivaa tasoa/paikkaa. Vaaka on painava ja aika tilaa vievä, mutta ihana kapistus kuitenkin. t. Minna J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä vanhoissa vaaoissa kyllä on sitä jotain. Toivottavasti löydätte omallenne paikan myös. :-)

   Poista
 3. Ihania asioita kerrassaan täydellisessä tilassa.

  VastaaPoista
 4. Vanhat vaa'at on kyllä aivan ihastuttavia <3 Kuvissasi näkyvät kapatkin on hurmaavat! Jotenkin kaikki vanhat kyläkauppa jutut vie mut ihan mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama täällä. Himoitsen tuonne vielä jotain mainostaulua ja ehkä kassakonettakin, jos tarpeeksi söpö sattuu vastaan jostain.

   Poista
 5. Onpa kauniita vanhoja esineitä. Muistan joskus lapsena nähneeni tuollaisen vaakasysteemin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun minä olin pieni näitä oli vielä ihan yleisesti kaupoissa. :-D

   Poista
 6. Vaaka on niin hieno! Olen haaveillut samanlaisesta jo vuosia, mutta ei ole oikein sopivaa paikkaa. Punnuksiakin olisi valmiina. Olen muuten nuorena tyttönä myynyt torilla hedelmiä ja punninnut niitä juuri tuollaisella.

  Olen ehkä tietämättäni haaveillut vanhasta kaupasta vai onko se vaan tämä intohimo vanhoihin esineisiin, mutta minulta löytyy samoja tarvikkeita kuin sinun hyllylläsi, lokerikkoa, perunakappoja ja litranmittoja myöden. Vain hyllyt puuttuvat :) Ihana porstua sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä kyläkauppahulluus taitaa siis olla laajemminkin vallalla oleva "tauti". :D

   Poista
 7. Tosi kaunis vaaka, ja niin herkullisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on helppo kuvata kun on niin nättejä asioita tuolla. :)

   Poista
 8. Kaunis vaaka ja muutenkin ihan mahtava tämä teidän kyläkauppa!

  Me ollaan suunnittelemassa talon (tai ainakin yhden sivun) maalausta tänä kesänä. Kiinnostaisikin siis, millä maalilla teidän talo on maalattu? Muistelisin, että maalasitte sen pari kesää sitten, mutta en millään onnistunut löytämään tietoa maalista. Pohdimme eri vaihtoehtoja ja on kiva kuulla, mihin muut ovat päätyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maali oli Tikkurilan Ultra Classic. Oikein on hyvä maali näin parin vuoden kokemuksella.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Täytyypä tutustua tähän vaihtoehtoon.:)

   Poista
 9. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Olen jo jonkin aikaa seurannut tätä. Jutut on mukavia ja kuvat miellyttävät silmää. Tänään poikkeuksellisesti lueskelin blogeja eri tietokoneelta kuin yleensä ja etsin seuraamani blogit googlella. Sun blogin kohdalla kirjoitin erehdyksessä hakukenttään Design Sisutusmania :D Löysin silläkin hakusanalla sun blogiin, mut typo kertonee miten hienoksi mä sun kotisi miellän. Hyvää kevättä!
  t.Riina

  VastaaPoista
 10. Apua kun ihania! Ja onpas tyylikäs kierrätyspistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Olen päättänyt että kierrätys on kaunista, myös konkreettisestikin. :-)

   Poista
 11. Aivan ihanan näköinen "kauppa" ja kaikki yksityiskohdat niin upeita, niin kaunista ettei sanat riitä <3

  VastaaPoista
 12. Hiano! Mehän voitaisiin ihan oikeasti leikkiä tuolla kauppaa... mä tuon mun pellavia sinne myyntiin ja sä voit myydä sun kaikkia omia ihanuuksia. Ja kaikki punnitaan! Oli kiva treffata perjantaina :)

  VastaaPoista
 13. Nättiä, nättiä, nättiä!

  - TarjaL

  VastaaPoista