sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Emalikulhot poseeraa

Vaikka kovasti olen koittanut olla näitä keräilemättä niin silti on kaappiini hiipinyt jo aikamoinen kokoelma vanhoja Finelin emalikulhoja. Ja täytyy myöntää että ihaniahan nämä ovat ja usein käytössäkin. Mutta sen verran olen itseäni hillinnyt että liikoja en suostu maksamaan ja ostan vain jos löytyy joku värimaailmaani sopiva tai muutoin silmiini kiva. 

Kallein kippo on ehdottomasti ollut tuo tattikulho neljälläkymmenellä eurollaan ja halvin tuo mukava petroolinsininen yhdeksälläkymmenellä centillä. Muut ovat olleet noin kolmesta eurosta kahteen kymppiin. Ei ole siis talous kaatunut näihin.

Mutta uusin kippo oli pakko ostaa kun en ollut moista ennen nähnyt missään. Viiniä, rypäleitä, juustoja, patonkia, makkaraa, suolaa ja vähän vihanneksia kuvioina oli mielestäni niin hilpeä; kuin kehotus illanviettoon. Ja vaikka kulho oli suustaan hieman ruosteinen pulitin tästä mieluusti sen parikymppisen, kun muutoin oli ihan käyttiskamaa ja käyttöönhän tämä ehdottomasti tuleekin, heti seuraavissa illanistujaisissa.

Ja tässä vielä koko joukkio poseeraa, kuin mitkäkin ihme pallopäät. En voi vastustaa laittaa niitä kuvattaviksi juuri näin, pääsee jokainen oikeuksiinsa oikeinpäin ja väärinpäin.

I've tried not to collect these vintage Finel enamel bowls but if I find one that's cheap or rare I cannot help myself.  Here's my whole collection with my latest find, a bowl decorated with quite festive motives; sausages, wine, cheese, bread, salt, fruit etc. I've never seen one before and just had to buy it even though it has some rust on it's edges. The inside is clean and the bowl is in my opinion in very usable condition.

5 kommenttia:

 1. No en oo kyllä minäkään ikinä moista kulhoa tiennyt olevan olemassakaan...aika veikeä!
  Hieno on kulhokokoelma!

  VastaaPoista
 2. Ovat kyllä kauniita kulhoja.

  VastaaPoista
 3. Ihania kulhoja, minähän olen ihan heikkona näihin kippoihin <3 Tuo sinun uusin tulokkaasi on Seppo Mallatin kuvittama, kiposta löytyy hänen signeerauskin. Ei ole kovin yleinen kulho, joten edullisen ostoksen teit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah! Ihanaa! Kiitos miljoonasti tiedosta. Salaa odotinkin josko eksyisit tänne ja osaisit kertoa tuosta löydöstäni jotain infoa. :)

   Poista
 4. Mummulassa oli tuo sieni-kippo. Tuo pitkä sieni näytti mun mielestä lapsena siltä, että sillä on hiukset. Oikeastaan mun äidin hiukset. Muistan, kun mummu teki tuossa kipossa lättytaikinaa ja sitten paistoi valurautapannulla pitsisyrjälättyjä <3

  VastaaPoista