keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Melkein

Meillä on osassa portaikon askelmista pienet emaloidut numerokyltit joita olen jo vuosia koittanut etsiskellä lisää, että saisin kaikkiin portaisiin tuon saman lookin. Nyt nuo ulottuvat juuri niin pitkälle kun eteisestä näkee, mutta portaita noustessa ne loppuvat mutkan kohdalla kesken. Viisi rappusta on ilman kylttiä tuo ihan alin mukaan lukien. Eihän tuo ole meillä ketään (minua lukuunottamatta) häirinnyt, mutta olisihan se kiva että ihan ylös asti ulottuisivat.

Mutta sitten löysin kaksi vanhaa peltistä kylttiä jotka kokonsa ja lookkinsa puolesta osuivat MELKEIN kohdilleen. Laitoin ne pariin ylempään rappuseen koskapa ovat juuri sen verran eri näköiset ja isommat etteivät ihan noiden alkuperäisten vieressä toimineet huomaamatta.
Nyt on siis sentään jotain ylemmissä rapuissakin, vaikkakin tuo numerojärjestys meni nyt hieman sekaisin. Ne kun ovat alhaalta laskien suurentuneet ne.

Joten kysynpä nyt teiltä kivat lukijani, kun olette niin kivoja ja välillä minulle vinkkailette asioita, että onko kukaan nähnyt ikinä missään tällaisia ylemmän kuvan emalikylttejä? Kooltaan nuo ovat noin 38mm x 48mm. Viisi tarvitsisin ja ostaisin hetioitis jos jossain vain olisi. Numeroilla ei ole väliä kunhan niissä sellaiset olisi ja kunto saa olla ihan mikä vaan, kaikki huomioidaan. Ja jos ei nyt ihan heti tule mitään mieleen, niin jos jossain kulkiessanne joskus törmäätte niin viestiä tänne, että saadaan yhden sisustusmaanikon mieli rauhoittumaan ja  portaat numeroitua loppuun.

Many years ago I got these vintage enamel signs that I put to my staircase to make it look pretty but I didn't have enough signs for every single step. Five is still missing one. Since then I've tried to look for more but haven't found. Couple of days ago I found two tin signs that looked almost like right so I put them there just to fill the void. 
Now I'm asking you, my dear readers, have you ever seen this kinds of signs anywhere? Please tell me if you do. I'm desperate here. It's driving me crazy that all the steps still, after so many years don't have a sign. The size of the sign is 38mm x 48mm (approx.).

12 kommenttia:

 1. Kivasti sopii nuo numerot portaisiin...täälläpäin ei kyllä tuollaisia numeroita ole näkyny...muutenkin täälöä kaikkiaan vanhan tavaan tarjonta heikkoa...noiden portaiden muutos prosessia yritin etsiä sivuiltasi,mut en löytänyt...vinkkaatko mistä löytäisin sen tekotavan...muistelen,että voimapaperista niitä väsäsit....ihanat ne kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2014/02/paperipussilattia-ohje.html Tuosta löytyy minun ohje portaiden tai minkä vaan pinnottamiseen voimapaperilla :-)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi....
   Leppoisaa Juhannusta.

   Poista
 2. Voikun ihania noi!
  Ihanaa jussia sulle ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat kyltit. Mää en muista meilläpäin nähneeni vastaavia missään, vaikka kirppiksiä on tullut rampattua rasittavuuteen asti. Toivottavasti löydät lisää jostain :)

  VastaaPoista
 4. Kuinka portaiden päällys on kestänyt aikaa ja käyttöä? Kuvassa ainakin näyttää hyvältä! Mitä mieltä olet, toimisiko pinnoite kokonaisen huoneen lattiana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kestänyt tosi hyvin. Minkäänlaisia käytön jälkiä ei ole vielä ilmennyt. Ameriikassahan tällä tyylillä ovat tehneet nimenomaan lattioita. Googleta "Paperbag floor" niin näet erilaisia vaihtoehtoja :-)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi ja vinkistä! Vielä olisin kysynyt sellaista, että minkälaista alla olevan lattian pitäisi olla, että uskaltaisit lähteä tämän tyyppistä pinnoitetta laittamaan? Mahtaisiko onnistua muovimaton päälle? Entä miten pinnoite mahtaa kestää sitä, että alla oleva lattia joustaa jalan alla? Ymmärrän kyllä, ettet varmaankaan voi mitään varmaa sanoa, mutta haluaisin kuulla mielipiteesi ja arviosi.

   Poista
  3. Muovimaton päälle tuo ei käy ihan jo siksi ettei puuliima ota siihen kunnolla kiinni. Jos sen maton alla olisi esim. jokin levylattia tai parketti tai laminaatti tai puu niin siihen se onnistuisi hyvin. Alustan pitää olla kova.

   Poista
 5. Mulla on sellainen muistikuva, että Purkutavarakirppiksellä FB:ssa olis jokin aika sitten kaupiteltu tuollaisia erilaisia numerokylttejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, seuraan sitä palstaa ja ihan on mennyt ohi minulta jos on ollut. Enää en tietty löytänyt...

   Poista
 6. Ehkä metsankylannavetta.fi tai http://shop.lundagard.fi/fi/ ?

  VastaaPoista