keskiviikko 21. elokuuta 2013

Onni on oma omenapuu

Takapihallani kasvaa piskuinen balleriinaomenapuu joka viihtyy niin hvyin että tuottaa aivan käsittämättömän sadon ollakseen tuollainen parimetrinen pikku rimpula. Eikä tuo ole vielä edes kovin vanha, muistaakseni neljättä kesää elää nyt. 
Koko kypsä sato mahtui mukavasti tähän kirppikseltä löytyneeseen koriin johon askartelin itse vuodenaikaan sopivan kyltin. Se on melkein niin nätti ettei tuolta raaskisi noita omenoita edes ottaa...

Tietääkös kukaan muuten mitään oikein hyvää omenapiirakan ohjetta? Huvittaisi kokeilla jotain uutta ja eksoottista tästä omasta sadosta (varsinkin kun on tämä uusi pikku keittiöapulainen).

In my back yard there is a tiny little apple tree that isn't that old but yet gives me plenty of apples. 
I put the whole crop in to this vintage basket and made a simple sign to it. It looks so pretty I almost don't want to take any apples away from it now.
P.s. Does any of you know a really good apple pie recipe? I'd like to try out something new for a change.

12 kommenttia:

  1. Mä tein viime syksynä piirakkaa tällä ohjeella http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2012/09/maukas-omenapiirakka.html ja tykkäsin tosi paljon.

    VastaaPoista
  2. Entisen parhaan ystäväni Minnan omppupiirakka on lempparini. Se ei ole järin eksoottinen, mutta se on todella ihana.

    2 munaa
    1,5 dl sokeria
    100 g voita
    1,5 dl jauhoja
    0,5 dl kaurahiutaleita
    1 tl leivinjauhetta
    2-3 omppua
    2 rkl fariinisokeria
    1 tl kanelia
    0,5 tl kardemummaa

    Sulatetaan voi, viipaloidaan omput. Vaahdotetaan sokru ja muna. Yhdistetään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Lisätään munien joukkoon vuorotellen jauhoja ja voita. Kaadetaan taikina vuokaan, ladotaan omppuviipaleet päälle. Sekoitetaan fariinisokeriin mausteet ja ripsitään pinnalle. Paistetaan 200 asteessa n. 25 min.

    Maistuu hirmu hyvältä sellaisenaan ja vielä paremmalta vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
  3. Oma ja nykyään myös sukulaisten ja ystävien suosikiksi on tullut tämä amerikkalainen omenapiiras muokattuna siten, että kanelin ja muskottipähkinän määrät tuplataan. http://www.hs.fi/ruoka/a1349754368375
    Vähän se on työläs, mutta täysin sen arvoista :p

    VastaaPoista
  4. Mahtava sato!!
    Mä myös juuri kuvasin blogiini meidän omenapuun. Viime kesänä istutetun.
    Siellä killuu 5 täysikokoista omenaa. Hypin onnesta. Omppupiirakkaa odotellessa :)

    VastaaPoista
  5. Meillä oiotaan tuossa piirakan teossa aika usein: omppuviipaleet (tai marjat) ladotaan vuokaan, päälle voi-kaurahiutale-fariinisokeriseos ja uuniin :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia ja ihania postausideoita sinulla :)

    VastaaPoista
  7. Itse tekee mieli kokeilla tätä ohjetta, joka kuulostaa herkulliselta, siinä kun on kondensoitua maitoa.

    http://voikukkapelto.blogspot.fi/2012/09/mika-kakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, ikinä en ole vielä itse tehnyt mitään missä olisi kondensoitua maitoa. Täytyy siis äkkiä testata etten ole ihan "ummikko" leipomisasioissa :-)

      Poista
  8. Tämä on herkulliseksi maistettu, pellillä omenainen versio juuri sopivasti =) http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/raparperi-piirakka-marja-piirakka.html

    VastaaPoista