sunnuntai 25. elokuuta 2013

Leipomapostaus

Kiitokset kaikille omenapiiraan reseptejä vinkanneille. Nyt onkin jo aika monta testattavaa jonossa mikä ei ole ollenkaan huono asia näin leipomuksista pitävälle ihmiselle. 
Ensimmäiseksi tein tällaisen oman sovellukseni omenakakusta. Sain sähköpostiini ihanan reseptin (kiitos Leena) jota muokkasin hieman kokeilumielessä ja lopputuloksesta tulikin ihan mallikelpoinen kaakku.
Ehkä tähän vuodenaikaan nähden hieman "mausteinen" mutta syksyn viileydessä teen ehdottomasti tätä uudelleen.
Tässä resepti:

2 dl sokeria
185g suolaista voita
3 munaa
1/2 dl täysmaitoa
225g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl muskottia
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

3 omenaa
muscovadosokeria maun mukaan

Vatkaa voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe ja mausteet. Lopuksi lisää maito.
Kaada seos korkeareunaiseen kakkuvuokaan ja upota pilkotut omenat taikinaan. Ripottele pinnalle muscovadosokeria ja paista uunissa 160 asteessa tunti ja vartti.

Thank you for the recipes I got for apple pies. I have plenty of baking to do in the near future. The fist recipe I tried was this lovely spicy apple sponge cake. It was really good and made me feel like christmas with all the spices in it. The recipe in a nut shell: 2dl sugar, 185g salty butter, 3 eggs, 1/2 dl whole milk, 225g wheat flour, 1 tsp baking powder, 1 tsp nutmeg, 1 tsp cinnamon, 2 tsp vanilla sugar. For topping three apples and muscovado sugar. Mix sugar with butter, add eggs, add flour with baking powder and spices, add milk. Put in a high edged tin and place sliced apples on the top and sprinkle muscovado sugar over them. Bake in 160 degrees for an hour and fifteen minutes.

8 kommenttia:

  1. Apua! Tähän aikaan alkuyöstä pitäisi olla laitonta julkaista näin ihania leipomuspostauksia!!! Mistä mä nyt saan omenakakkua?!?

    VastaaPoista
  2. Millasessa vuoassa tuo paistetaan? näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, pitääpä lisätä se tuohon tekstiin. Sellaisessa korkeampireunaisessa tavallisessa kakkuvuoassa.

      Poista
  3. Mums mums - täällä kans omppupiirakkaa leivottu viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana kone ja piirakka :) Nyt täytyykin hyödyntää tuo resepti sillä sain viikonloppuna äidiltäni ison kasan omenoita!

    VastaaPoista
  5. Onpas herkullisen näköinen. Meillä tulee ekaakertaa omiin omppupuihin omenoita ja ehkä niistä pari piirakkaa saisi tehtyä :)

    VastaaPoista