sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

LupiinejaAh lupiinit, nuo tienvarsiemme rikkaruohot. Tuo viheliäinen karkulainen, joka tuhoaa suomen luonnon. Sanokaa mitä sanotte, mutta minä pidän lupiineista. Niillä saa nopeasti näyttäviä asetelmia. Niiden väreissä on uskomattomia vivahteita ihan tummista aina tosi hailakoihin. Ja tietysti hauskoja ovat myös ne joissa on sekaisin kahta eri väriä. Pitää lähteä oitis kävelylle keräämään näitä lisää. Haluan vielä suuret kimput valkoisia ja lisää pinkkejä. Tuli lupiinihimo.

Some people think lupins are terrible weeds and hate them for ivading our nature, but I like them. Got some pink ones and now I want to go get some more.

9 kommenttia:

 1. Mina olen jo kahtena kesana ostanut taalla Lupiinia Puutarhalta,mutta en ole saanut sita menestymaan.
  Siita tuli lapsuus mieleen,kun sita nain taalla myytavan.
  Ehka se ei sitten ole mikaan ruukkukasvi vaan tarvitsee jonkun ojanpientareen kasvaakseen...

  VastaaPoista
 2. Lupiinit on ihania! Meillä talon toinen seinusta kasvaa sitä valtoimenaan ja tyytyväinen vaan olen ko siitä leviää :D Tien reunukset on aivan täynnä myös. Paljon mukavampi näky ko kuraojat :)

  VastaaPoista
 3. Minustakin lupiinit on kauniita. Mieluummin katselen niiden värikylläisyyttä teiden varsilla kuin pelkkiä tasaisen tylsiä hiekkapenkereitä tai rumia kukattomia rikkaruohoja. Sitäpaitsi lupiinit ovat erittäin kuvauksellisia, valokuvaan niitä joka kesä =)

  VastaaPoista
 4. Miten sä saat lupiinitkin näyttämään noin kauniilta näissä kuvissasi! Höh. :D

  VastaaPoista
 5. Lupiinit on ihania! Meillä on niitä tienvieret paikoittain täynnä kukintoja.

  VastaaPoista
 6. Lukijasi ilmoittautuu :)

  Tulin just lenkiltä, ja oli ihan mahtavan huumaava tuoksu lenkkipolulla, kun maa oli täynnä lupiineja ja koiranputkia. <3 Taidanpa käydä minäkin poimimassa niitä huomenna maljakkoon.

  VastaaPoista
 7. mä myös pidän lupiineista. Meillä on aina lupiinien kukinnan aikaan niitä kotona, mielellään useampi maljakollinen. Tekisi mieli laittaa omallekin pihalle kasvamaan. :)

  VastaaPoista
 8. Lupiinit ovat vallan ihania! Siirrettiin viime kesänä niitä omallekin pihalle ja toistaiseksi kasvu on näyttänyt hyvälle. Tosin kukista ei vielä merkkiäkään. Pitänee vielä siis tyytyä keräämään tienvarsilta :)

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia lupiineista! :) Itsekin pidän kovasti lupiineista. Valitettavasti meidän talon lähellä ei niitä kasva, mutta aina kun mahdollista kerään niitä maljakkoon. Vanhassa kodissavaalin pientä lupiinipuskaa pihalla kuin pientä aarretta :)

  VastaaPoista