torstai 24. kesäkuuta 2010

AIRAM


Ruokaostoksilla ollessa huomasin myynnissä olevan vielä myös vanhoja kunnon hehkulamppuja, ja mikä parasta aivan ihastuttavissa paketeissa. Pakkohan noita oli yksi setti ostaa - jos ei muuten niin ihan vain nostalgian vuoksi. Tarjolla oli 40W ja 60W lamppuja 10kpl seteissä. Ostin sen 40W setin, ja sitten seuraavalla kauppareissulla olisin ostanut sen toisenkin vaan olivat jo tietysti myyty loppuun. Nyt en tiedä raaskinko käyttää noita lainkaan - no ehkä säästän yhden seuraaville sukupolville ihmeteltäväksi.

(Ihan kuriositeettinä kerrottakoon, että sain muuten aika vanhaksi elää ennenkuin tajusin mitä tuo AIRAM on toisinpäin.)

 I found some lovely vintage light bulbs from the local grocery store.

11 kommenttia:

 1. "aamulla aurinko, illalla AIRAM" ihana:D

  VastaaPoista
 2. Eikä?! Mistä tuollaisia saa? Me ollaan haalittu hehkulamppuja, koska vastustetaan pakkosiirtymää energiansäästölamppuihin, varsinkin kun niitten ympäristövaikutukset on vähän kyseenalaisia. Mutta noin kauniita en ole ennen nähnyt.

  En ollut minäkään ennen tajunnut tuota toisinpäin. Vaikka kun mainitsit niin sehän on ihan selvää :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanissa paketeissa nuo lamput <3 Ihastuin ikihyviksi.

  Mie huomasin vasta nyt, että mitä "AIRAM" on toisinpäin :D Ei siinä mennytkään kuin melkein 21 -vuotta.

  VastaaPoista
 4. Yrityksen nimi tulee kuulemma siitä, että perustajalla oli tytär nimeltä Maria.

  VastaaPoista
 5. Ihania!! Meillä oli ja PITKÄÄN käytössä vielä ihan aitoja ja alkuperäisiä sellaisia vessapaperitötterön näköiseen rullaan pakattuja hehkulamppuja, mutta aika teki tehtävänsä.. Mutta tuo on kyllä ihana! Ja täytyy sanoa, että näyttipäs minullakin mennen tuollaiset 27 vuotta ja 8 kuukautta ennen kuin huomasin tuon Airam -väärinpäin jutun! On sentään minunkin toinen nimi... =D

  Ihanaa juhannusta sinne suunnalle!

  VastaaPoista
 6. ;) torin laidalla oli 70-80-luvun vaihteessa vielä isoilla sinisillä valokirjaimilla AIRAMin mainos, mä hihkuin aina ohi ajettaessa, että siellä on mun mainos!

  VastaaPoista
 7. Jaa, että Airam-Maria. No reilut 36 vuotta =/... HEH =)

  VastaaPoista
 8. No, miulla meni sitten pikkasen pidempään, ku tajusin tuon Airamin toisinpäin :) 39 vuotta, enkä olis vieläkään tajunnut, jos et olis kertonut =)

  VastaaPoista
 9. xD kivan näköinen löytö! Hurmaavaa suorastaan!

  VastaaPoista
 10. Meillä hehkulamppuja on hamstrattu Urho Gekkosen lämpölampuiksi. Energiansäästölamput eivät paljon liskoa lämmitä.

  VastaaPoista
 11. Heippa! Nimesi lienee Maria...Minä olen osannut puhua väärinpäin n. 4-vuotiaasta asti. Osaan kääntää kaikki sanat väärinpäin ja puhua siten sujuvasti.Vieläkin on taito hallussa,airam on ihan normaali juttu:) Heh, olen ihan tavallinen ihminen, puhun vain täydellisesti väärinpäin...
  t. Jonna

  VastaaPoista