maanantai 26. joulukuuta 2022

Raukeaa joulua

Joulunpyhät ovat sujuneet täällä varsin leppoisissa merkeissä varsinkin perheen karvakorvien osalta. Heillä on ollut oikein onnellista ja yltäkylläistä aikaa ja se näkyy nyt sohvilla lojuvina raukeina koiruuksina. Pukki toi herkkuja ja uusia leluja ja nyt kun on kunnolla juhlittu kelpaa sitten vedellä hirsiä.

Tykkään tuosta meidän sohvasta eniten, kun siinä on kaikki tyynyt miten sattuu ja peitot hujan hajan. Se on silloin mielestäni kutsuvimmillaan. Talvella pitää olla enemmän tyynyjä sohvan selkänojilla, sillä vanhoista kaksilasisista ikkunoista hohkaa pakkasilla välistä vähän kylmää istujan niskaan ja niillä voi aina sitä vähän torpata sieltä mistä kulloinkin tarvitsee.

Koristelin joulua olohuoneeseen vähän kaksijakoisesti, toisella puolen kuusi ja vihreää ja tällä toisella vähän hillitymmin, että pysyi tasapaino eikä tullut liian överiä. Tähän taulukollaasiin laitoin joulufiilistä juutti- ja kulkustähden muodossa ja jos oikein tarkkaan katsot niin huomaat, että yhdessä taulussa lukee hyvää joulua. Se on sivu vanhasta kalenterista, jonka olin pistänyt talteen just tällaista varten, että voi jouluksi laittaa joulutaulun.

Halusin tänä vuonna ikkunaan jotain perinteistä ja messinkistä ja kun löysin kirppikseltä tuon Airamin messinkitähden loksahti se toive kohdilleen sillä. Se sopii tuohon ikkunan keskiruutuun justiinsa kivasti ja on hyvä pari pöydällä olevien kynttilänjalkojen kanssa. (Huomatkaa tuon silmiään siristelevän pikkukoiran paheksuva katse, kun kehtasin hänen joululepoaan häiritä piippailevan kamerani kanssa. Hih.)

Ja se kranssikin on vihdoin päässyt sisätiloihin somistamaan vanhaa vitriiniä. En voi melkein uskoa, että se lojui tuolla pihalla sateissa ja tuiskuissa monta viikkoa ja näyttää yhä siltä kun olisi vasta eilen tehty. 

Tarkkasilmäisimmät varmaan ovat huomanneet, että tässä huoneessa on aika monta ylimääräistä tuolia ja yksi penkki. Se johtuu siitä, että meillä on tulossa pienet juhlat tämän viikon lopulla ja tähän olohuoneeseen olisi tarkoitus mahduttaa oikein iso ruokapöytä sitä varten.  Olen siis hamstrannut second handina muutaman lisätuolin ja ottanut tuolta pihalta penkin kuivumaan ajoissa ja siksi kaikki ovat nyt vaan kasautuneet tänne. En malta odottaa, että pääsen sovittelemaan tähän pöytää ja laittelemaan kaunista kattausta sitten.

Christmas in our livingoom looks like this. I love the messy couch and the two oh-so-very-tired dogs on it. They've had the best Christmas ever with lots of treats and new toys, so no wonder if they're a little drowsy now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti