keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Piparkakku kuvun alla

Leivoin taas jo perinteeksi muodostuneen piparkakkutalon suuren lasikuvun alle. Tein siihen kaavat pahvista jo muutama vuosi sitten ja ne on pysyneet hyvässä kunnossa ja tallessa, joten joka vuosi on saanut niillä talon, joka sopii just eikä melkein tuon taannoin kirppikseltä löytyneen lasikuvun suojiin. Se on tosi näppärä tällaiselle syötävälle koristeelle, pysyy sen alla pölyttömänä ja kuivana pitkälle pyhiin asti.

Tänä vuonna päätin panostaa ja tein itse myös pikeerin, vaikka taikina onkin edelleen kaupan pakastealtaasta (jossainhan se raja on pidettävä). Olen niin huoleton koristelija, että ajattelin, josko vähän paksummalla korstemassalla saisin tarkempia yksityiskohtia taloon ja sehän toimi vallan mainiosti. Valmistin pikeerin reseptillä puoli desiä munanvalkuaista ja kolme desiä tomusokeria ja neljän minuutin tehokas vatkaus. Siitä tuli just täydellisen paksuinen pursotella ja kuivui paljon sutjakammin kun ruokakaupan valmis mänki ja mielestäni on paljon valkoisempaakin.

Sain sillä tehtyä nuo hauskat ristikot ikkunoihinkin, kun pursottelin ristit ensin leivinpaperin päälle, annoin kuivua koviksi ja sitten liimasin ne pikeeriin kun koristelin ikkunanpielet.


Ja huomatkaa, että olen edelleen iloisen huoleton koristeluissani, ei ole tasaista viivaa missään kohti, eikä tarvitsekaan. Lopputulos on silti yhtä ihana, vaikka pursottelijalla ei olekaan maailman vakain käsi ja kärsivällisyys. Pääasia on, että tekijällä oli hauskaa ja talo näyttää nätiltä lasikupunsa alla.

Made my gingerbread house with home made royal icing this year and I liked it much better than the store ready stuff I've been using previously. It dried so much faster and the result is more whiter and it was so easy to use I managed to do the windows more detailed too. Nevertheless I'm still very care free when decorating my gingerbread cookies, I just don't have the hand for it and I think I don't have to, the result is just as lovely with my haphazard lines.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti