torstai 29. joulukuuta 2022

Juhlapöytä olohuoneessa

Olin jo viime kesästä asti suunnitellut tämän joulun juhlapöytää ja sitä mahdollisuutta, että saisiko jonkun isomman pöydän sopimaan juhlia varten tähän olohuoneen puolelle. Tulossa oli vieraita niin iso lasti, ettei keittiössämme oleva viiden hengen pöytä riittäisi mitenkään päin. Parin päivän tuumailujen ja mittailujen jälkeen löysin torista juuri passelin jatkettavan puupöydän, jonka kävin ostelemassa varastoon siltä istumalta, ja sitten sitä soviteltiin olohuoneeseen ja se istui sinne just eikä melkein kivasti.

Pinnoiltaan pöytä on sellainen perus-kellastunut-mänty ja heitinkin siihen oitis liinan päälle, jotta se sopii tilan tunnelmaan paremmin eikä kilju liikaa oranssiuttaan. Katoin hauskasti lautasia joka toiseen ison ja toiseen pienen ja koskapa lautasliinojakin oli kahta erilaista sorttia, taittelin ne niihin kahdella tapaa; kuusia pienempiin ja rusetteja isompiin.

Pöytä ei ole syvyydellä pilattu, joten kovin kummoisia koristuksia siihen ei mahtunut taiteilemaan, mutta kapeaankin tilaan sa näyttävyyttä muutamalla havunoksalla, kynttilällä ja kävyllä. Taustalla koistavan kranssin kanssa kattaus juuri sopivan juhlava ja tunnelmallinen näihin loppuvuoden pirskeisiin.

Ja kuten huomaatte joulukuusi ja nojatuoli muuttivat tuosta muualle, jotta pöytä saatiin tilalle. Ei kuitenkaan huolta sillä kuusi muutti vain viereiseen huoneeseen ja sulostuttaa vielä vihreydellään näitäkin juhlia ja vielä ensi vuottakin. Nojatuoli taasen on siirretty telkkarikaapin vierelle, jossa se muodostaa aivan luontevan sopen kulmasohvan kanssa. Mutta kivointa että nyt on paikka kahdeksalle ruokailijalle niiden keittiössä olevan viiden paikan lisäksi, näin mahtuu isompikin lössi syömäpuuhiin tässä piskuisessa talossamme. 

Tämä pöytä tässä eriparisine vanhoine tuoleineen näyttää minusta aivan hirmuisen kivalta ja parasta on, että sen saa helposti kasaan ja varastoon, eikä iso pöytä jää pyörimään tielle sitten, kun juhlat on juhlittu, mutta sen saa aina tarvittaessa nopsasti haettua ja kasattua, jos ja kun uusia juhlia on tiedossa.

I've always wanted to have a dining room but since I haven't (or I do actually, but its' currently my work room) I made dining room to the living room. There was just  enough space for a table for eight, which is nice since we are going to have a small family gathering tomorrow.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja nuo lautaset on superihanat ❤! Viime vuonna mulla oli lautasliinat taiteltu ruseteiksi ja tänä vuonna meinasin taitella kuusia, mutta ei ne nyt suostuneet taittumaan ni piti värkkiä muuta 😅.

    VastaaPoista
  2. Kaunista, ihania yksityiskohtia. Kävyt on kivoja.

    VastaaPoista