maanantai 20. heinäkuuta 2020

Kyykkytreenin tuloksia

Melkein koko viikonloppu on täällä painettu töitä pihamaan laatoitusprojektin kimpussa. Sen minkä piti olla ihan nopea homma muuttuikin olosuhteiden pakosta vähän pidempikestoiseksi urakaksi, koska tämä päälaatoittaja ei osannut etukäteen ottaa huomioon sitä kuinka lujasti tuo kyykkiminen hänen reisilihaksiinsa kävikään. Ensimmäinen ilta meni ihan mukavasti, mutta jo seuraavana päivänä oli tahti muuttunut varsin verkkaiseksi ja reippaan työtahdin tilalle oli tullut äänekäs voivottelu ja ähkiminen. Illasta kun vielä käsilihaksenikin sanoivat sopimuksensa irti, oli oloni varsin voipunut, mutta onneksi kunnon yöunet korjasivat taas suurimmat kolotukset ja saanemme tänään urakan vihdoin valmiiksi.

Ikinä en muista ottaa kuvia ennen kun alan hommiin, niin tämäkin projekti kuvataan näin sieltä sun täältä jo aloitettuna. Homman nimi on siis pistää tämä osa pihaa samalle laatalle, kun millä muukin osa on suurelta osin laatoitettu. Tässä tilassa oli kolmea eri pintaa, vanha iso betonilaatta, josta päällikerroksen piikkasimme pois, sitä varsinaista laattaa tuossa oikealla, jonka osin nostimme ylös ja tuossa perällä oli liuskekivillä pinnoitettu alue. Ja kaikki nuo kolme pintaa olivat kukin kallellaan eri suuntiin tehden tilasta varsin haasteellisen sisustaa, kun missään ei mikään koskaan ollut suorassa.
Kaiken kruunaa vielä tuossa peränurkassa oleva kaivon kansi, joka sekään ei tieteenkään ole millään lailla suorassa tuossa. Sen ajattelimme kuitenkin nyt jättää huomiotta ja keskittyä saamaan tämä alue niin tasaiseksi kun suinkin on mahdollista.

Varsinaista tasoitusta emme tehneet muutoin kun otimme vähän ylimääräistä pintaa pois tuosta perältä ja betonilaatasta tästä edestä.  Muutaman sentin korkoerot siinä välissä tasoittuvat hyvin asennushiekalla laatoituksen edetessä. Huomioikaa myös, että tässä ei päässyt tekemään pohjatasoitusta kerralla valmiiksi, kun kaikissa reunoissa on korkea kasvusto tai muuta estettä, vaan se piti tehdä homman edetessä.

Tarkkana sai olla vatupassien kanssa ja iltaisin koko homma aina tarkistettiin linjalaserilla, että tiedettiin onko suunta pysynyt suunnilleen oikeana. Ihan liian pilkun tarkkoja emme tässä kuitenkaan ole olleet, se että tulee huomattavasti suorempaa kun mitä siinä oli, on meille tarpeeksi tarkkaa, ja tästähän sitä tulee.

Ja tänä aamuna homma on tässä pisteessä, että ei enää paljon puuttuisi niin tätä voisi kutsua valmiiksi. Valmiiksi se on tänään saatavakin, koska huomiseksi on luvattu jo sateita ja kaiken pitää olla sitä ennen tip top ja paikoillaan. Onneksi muu perhe pystyy auttamaan noissa reunoissa nyt mukana, ettei yksin tarvitse niitä tuolla kykkiä, (mitäs olen meistä kolmesta se tarkkasilmäisin, joka osaa parhaiten laattoja suoriin riveihin asentaa).

Toivotaan myös että ehtisin ennen niitä sateita sisustella tämän valmiiksi, koska palan nyt niin paljon halusta päästä testaamaan miten kalusteet siinä istuvat nyt kun pinnat ovat vihdoin suoremmat. Se tarkoittaa vaan sitä, että painelen tästä koneen äärestä jaarittelemasta takaisin hommin än yy tee nyt!

The yard project in pictures. Might I say my thighs are killing me after three days of squatting there.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti