keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Vesitynnyrin maalitaulu

Tehtiin takapihan kattovesien keräämiseen tarkoitetulle tynnyrille betonista valettu maalitaulu, jotta sen paikoilleen laittaminen olisi keväisin helpompaa. Tässä kohtaa talon nurkalla on nimittäin sellainen pitkälle ulottuva kattoräystäs, joka liruttaa sadeveden etäämmälle talon seinustasta ja siihen oikealle kohdalle tynnyrin asetteleminen on joka kevät aina omanlaisensa projekti. Yleensä jos jo sataa, sen saa paikoilleen helposti, mutta jostain syystä kuivalla säällä se menee aina vähän hutiin. Siksipä tällainen maalitaulu on hyvä merkki, jotta tietää aina säästä riippumatta mihin kohti se kuuluu asettaa, jotta sadevedet saa talteen.

Valamisessa apuna käytin tällaista isosta valuämpäristä sahaamani yläreunaa. Tähän valaminen oli helppoa kuin heinän teko ja tämä irtosi myös vähän kohmettuneesta betonista helposti. Tämä oli niin hyvä ja näppärä systeemi, että pistän tämän kehyksen kyllä talteen, jos ja kun keksin paikkoja jonne tehdä lisää tällaisia pyöreitä betonilaattoja.

Nyt pitää vain vielä keksiä miten hiiskatissa saisin oikaistua tämän sateisen talven nurinperin pihalla viettämän puutynnyrin. Emme yhtään tajua miten se on itsensä noin vinoksi onnistunut edes linksauttamaan, mutta siihen se on nyt lujaa jäykistynyt. Iso harmi, koska nyt se ei pidä vettä kun tuohon puoliväliin asti ja suurin osa menee harakoille. Pitäisi varmaan kuivattaa koko höskä jotta se sen verran rentoutuisi, että pääsisi sen suoraksi jälleen askartelemaan, mutta kun just nyt ei ole toista tynnyriä tähän kulmalle tilalle laittaa, niin luulen,että mennään nyt tällä tämä kesä sitten.

We made a concrete target for our water barrel that collects the rainwater dripping from the roof. It's always a hassle in the spring to try to figure the right spot to put the barrel on and usually it takes a couple of tries to make it right, but now it should be very easy. 

I have no idea why this barrel has gone all crooked during last winter. it's stiff as heck and we can't bend it straight until we let it dry out first. But since I don't have a spare barrel to put here meanwhile, I think I'm going to save that task till the fall and let this be the weird talking point of the back yard.

2 kommenttia:

  1. Upea betonilaatta ja hyvä idea! Mutta joo, tynnyrinoikaisuun ei muuta keinoa taida olla kun se kuivatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin ne viisaammat on minuakin neuvoneet. Ja sanoivat vielä, että todennäköisesti vääntyi tuollaiseksi kun on kastunut epätasaisesti talven aikana. Turvotus siis vääntänyt.

      Poista