torstai 25. kesäkuuta 2020

Keittiön ikkunan alla

Helteestä huolimatta takapihan entraus on edistynyt jonkin verran. Keittiön ikkunan alle on kaivettu kukkapenkki.Jätin siihen aivan tahallani tuon raparperin vuohenputkineen keskellä, osin ihan silkkaa laiskuuttani ja osin sen takia, että sen juurten putsaaminen vuohenputkista olisi niin iso urakka, että näillä helteillä tuo saattaisi siitä ottaa vähän nokkiinsa. Ajattelin myös, että josko se voisi vaikka jäädä noin, että kasvaisi tuossa rikkaruohoineen keskellä kukkapenkkiä sitten.

Eristelimme nuo uudet kaivannot tuosta rapsun ympäriltä maanpeitekankaalla, samalla jolla koko piha on vedetty sorakäytävien alta. Pistämmä sinne myös tuollaista nurmikon reunakaistaa yläreunoihin, jotta ei sitten ihan heti nuo vuohenputket sieltä vaeltele (toivon mukaan) ja saamme multapintaa vähän ylemmäs kun sorakäytävän pinta on.

Tämä kohta on kukkapenkille muutoin mitä mainioin, aurinkoa piisaa aamusta aina kello kahteen asti jonka jälkeen saa olla talon antamassa varjossa. Maa penkin alla on puhdasta soraa joka lepää kallion päällä, joten minkäänlaista veden seisomisongelmaa siis ei pitäisi olla. Ainoa on että lumisina talvina katolta paukahtaa lumikasat aina tähän seinän vierelle, mutta sitäkin olen miettinyt, että sehän on vaan hyvää hallansuojaa sitten se. 

Multaa saikin laittaa sitten oikein huolella. Reippasti toistakymmentä pussia tuonne tallottuani totesimme, että vielä pitää käydä muutama pussi tavaraa ostamassa lisää. Mutta se on hyvä täyttää nyt huolella, eikä itkeä sitten ensi keväänä kun koko penkki on vajonnut liian alas liian vähäisen multamäärän johdosta. Laitettiin tähän ihan tuota tavallista mustaa puutarhamultaa ja ihan vähän kaverilta saatuja savipaakkuja sekaan sinne tänne pahimpien kuivien kausien helpottajaksi.

Ja sitten kävin vähän kukkakaupoilla ostoksilla. Ostelin kaikkea halpaa ja helppoa, koska ikinä ei voi tietää etukäteen että mikä täällä sitten viihtyy. Väreinä nyt valkoista ja vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjä ja seassa vähän heiniä myös. Idea olisi, että tästä tulisi (jos hyvin käy) vähän sellainen puolivillin näköinen kukkapenkki, jossa ei olisi liian järjestelmällistä jaottelua, muutoin kun kukkien kasvukorkeuden mukaan. Saas nähdä miten käy, esittelen tämän teille sitten tarkemmin jahka saan päätettyä, että mitä tulee mihinkin ja istuteltua kaiken paikoilleen.

A flower bench in the backyard with a huge rhubarb in the middle, cause I was too lazy to dig it out. If this turns out as I plan in my head; a little wild looking white and pink bench, it might be a good thing to have that great rhubarb there too, with all the weeds in it.

2 kommenttia:

 1. Harvemmin ehdin nykyään enää blogeja lukemaan, mutta sinun sivuillesi kurkistan aina silloin tällöin. Enkä pety, aina jotain kivaa ja inspiroivaa! Teet kaikenlaista jännää sellaisistakin materiaaleista ja esineistä joita "tavis" ei edes hoksaa. Kivaa kesää sinulle! - Solja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Kiitos, tuo lämmitti mieltä <3 <3 <3
   Kivaa kesää myös sinulle!

   Poista