lauantai 30. toukokuuta 2020

Kasvit huoneessaan

Täällä on viime päivinä laitettu vilkkaasti kasveja kasvamaan sinne sun tänne, mutta enimmäkseen tänne kasvihuoneeseen. On yrttiä ja kukkasta ja pari pientä puuta jotka onnekkaasti sisätiloissa sain talvetettua. Oliivipuun parkkeerasin nyt tähän kasvihuoneen kulmalle ja seuranaan sillä on pihalta löytämäni minttu ja yksi Porin reissulle rekvisiitaksi ostamani heinä. Kukkalaatikossa ikkunan alla kasvaa timjamia, niin kuin aina edellisinäkin vuosina. 

Sisällä kasvihuoneessakin kasvaa timjamia, koska minusta on kiva kun sitä on vähän joka paikassa. Se on niin kivan tuoksuinen ja näköinen ja sitä on niin kiva napsia käyttöön, että siksi monta on parempi kuin yksi. Tuon puulaatikossa olevan timjamin kerkesin jo kertaalleen tappaa kuivuuteen, kun sen varaslähdön kesään taas liian aikaisin otin, mutta nyt ostin siihen uudet ja yritän pitää niistä tällä kertaa paremmin huolen. 

Timjamin lisäksi kasvihuoneesta löytyy nyt myös pienet pensastomaatin taimet, teeyrtti puntarissa ja suosikkiani rosmariinia, jota sitäkin pitää olla paljon. Myöskin jo kaksi talvea elossa huomassani selvinnyt laakeripuu on nyt täällä sisätiloissa. Sille pitää vielä vaihtaa ruukku, mutta se on jo kovin innoissaan kun pääsi pihalle, uutta lehteä tulee  tälle laakerille epätyypilliseen, eli varsin nopeaan tahtiin.

Toisen ikkunan alla on isoin löytämäni rosmariini jonka tälläsin tuollaiseen suureen kirpputorilta löytyneeseen saviruukkuun. Mielestäni siitä tuli oikein kiva just noin, vaikka alunperin meinasin sen tuohon viereiseen puukiuluun laittaa. Se oli siihen liian suuri ja kiuluun päätyi sitten timjami. Näiden lisäksi tuolla on tietty yksi tuoksupelargoni, iisoppia sekä sitruunamelissaa ja hyllykössä muratin lisäksi oregano. 

Voitte vaan kuvitella kuinka ihanalle tuolla iltaisin aina tuoksuu, kun käyn noita kastelemassa, oikein on kuulkaas välimerelliset aromit, vähän kun olisi jossain italialaisessa ravintolassa. Ei lainkaan hullumpaa siis. Aika ihanaa kun on kesä.

The summer is finally here and I put up some herbs in the greenhouse. Now it all smells like in an italian restaurant, not bad at all.

3 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää :) Aurinkoista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  2. Kevät tipahtaa sylimmee melkein yhtäkkiä ja varkain, kun se sitten lopultakin saapuu. Sitten on kädetä täynnä siellä ja täällä - ja samaan aikaan kuitenkin pitää muistaa hengähtää ja nauttia olevasta <3 Iloa alkaneeseen kesään!

    VastaaPoista