tiistai 19. toukokuuta 2020

Ihan pikkuinen entraus on valmis

Olen ollut taas nin pitkän tovin hiljaa täällä, että piti tulla oikein erikseen näyttämään mitä täällä on oikein ollut tekeillä. Sohvalla ei siis suinkaan ole maattu, vaan koko viikonloppu painettiin pitkää päivää asuntovaunun kimpussa, kun saimme sen ulkopintoja sisätiloissa askarrella.

Homma oli huomattavasti mukavampaa tehdä, kun ei tarvinnut koko ajan kärkkyä säätietotuksia vaan saattoi vain keskittyä oleelliseen. Saatiin myös maalaus-urakka jatkettua paljon pidemmälle, kun alunperin osattiin edes suunnitella. Nyt on kärryssä uusittu kaikki ne maalipinnat, joilla oli eniten kiire. Pari osaa kyljistä jäi vielä odottelemaan suotuisampaa ajankohtaa, joka sekin lienee myöhemmin tänä kesänä. 

Sisätiloissa oli niin mukava valaistuskin, että nähtiin korjata aiemmin hiottujen ja jo pohjamaalattujen kohtienkin pienet kauneusvirheet ennen varsinaista maalipintaa. Vanhassa ja kolhuisessa vaunussa se tarkoitti vaan sitä, että kaikki kolhut ja kiveniskemät sai edelleen olla ihan rauhassa niin kuin ennenkin, mutta maalipinnan epätasaisuudet hiottiin piiloon niin hyvin kun taidettiin.

Ja sitten kun uusi maali päästiin pintaan rullaamaan alkoi se taas näyttää omalta söpöltä itseltään. Tämä väri on suunnilleen sama, kun se millä vaunun maalasin seitsemän vuotta sitten. Suunnilleen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että alkuperäinen värikoodi oli hukassa ja piti maalinrepaleesta käydä analysoittamassa se uudelleen ja päästiin ehkä asteen parin päähän originaalista, mutta ihan tarpeeksi lähelle. 

Se on saman suuntainen sävy kun mitä tässä on ihan alunperinkin ollut, tosin en tiedä onko se ollut näin koko vaunussa vai vain osittain. Maalikerrosten alla on myös hyvin nätti harmaanvihreä, jonka luulen olleen sen kaverina pinnassa silloin joskus vuonna -64 tehtaalta lähtiessä.
Itse tykkään tästä kuitenkin nyt näin, kokonaan kermaisen värisenä. Se on just sopivan neutraali, mutta silti söpönen väri joka korostaa kauniisti vaunun muotoa eikä huuda liikaa huomiota itseensä. Helppo stailata ja laittaa milloin minkäkin näköiseksi mieli vain halajaa.

Ja siinä se nyt himmeästi kiiltelee omassa kotipihassa ilta-auringon valossa uudella maalipinnallaan. Näyttää taas niin puhtaalta ja raikkaalta ja uudelta, ainakin siihen asti kunnes pääsen tuolla taas tien päälle pölyttymään. Mutta sitä odotellessa hän on nättinä täällä nyt sit.

We have been busy here fixing the paint job on this little beauty. Once inside the job got much easier to do and we got further than we originally planned. Now it looks all new again in the evening sun on our yard. Can't wait to take this baby back on the road again.

4 kommenttia: