perjantai 6. tammikuuta 2017

Ja nyt kolahti kohilleen

Johan rupesi harmaa toimimaan vaikka maalausurakka alkaakin tuntua jo käsivarren mielestä varsin vaivalloiselta. Pensselillä ylöspäin sutiessa väsyy käsi näin kolmantena päivänä jo melkoisen nopeaan.

Illalla sain suurimman osan katosta jo uusiksi vähemmän sinisellä harmaalla ja ainakin näin valon myötäisesti sävy on juuri sitä mitä pitääkin (ylempi kuva).

Vastavalossa näkyy vielä ikkunan edessä selvä sinerrys ja se johtuu siitä että illalla en jaksanut noita hehkulamppurimpsuja jäähdytellä ja verhoja siirrellä vaan jätin maalaamatta niiltä kohdin.

Tästä kuvasta kun tarkkaan tiiraa niin näkee että tuossa alaosassa on selvästi sininen sävy ja ylempänä enämpi kellertävä (riippuu tietysti vähän näytöstäkin että miltä näyttää). Noin iso ero maaleilla katossa on.

Onneksi tämä uusi väri on nyt laakista hyvä. Voin sipsutella tuon katon valmiiksi ja alkaa sitten seinien kimppuun. Siitäkin tulossa melko jännittävä projekti kun itse sekoittelen sävyjä, mutta uskoni onnistumiseen on tämän erävoiton jälkeen erittäin vahva.

P.s. Kyselijöille tiedoksi: Katossa käytetyt sävyt olivat; tuo ensimäinen (eli se sinisempi) M499 ja tämä uusi S497. Ja maali Tikkurilan täyshimmeä Harmony.

And it's perfect! Not finished yet cause my hand is aching so bad, but perfect. The grey is now more like itself instead of blue. The magic was to use as yellowish grey as possible. As soon as I finish the painting of the ceiling I can start planning the walls. It's going to be as interesting or even more so when I get my hands to the clay paint that I'm going to tone myself. 

2 kommenttia: