torstai 1. syyskuuta 2016

Messu-unelmia

Kaupallinen yhteistyö: Habitare ja A-lehdet

Ensi viikosta tulee taas yksi vuoden kohokohdista kun Habitare-messut avaavat ovensa keskiviikkona. Olen käynyt siellä uskollisesti jo monta vuotta tarkastamassa sisustus- ja designalan uusimmat tuulet ja tykännyt vuosi vuodelta yhä enemmän. Se on kuin sukeltaisi sisälle suunnattoman suureen sisustuslehteen, täynnään mitä mielenkiintoisempia artikkeleita.
Sain tänä vuonna aiheekseni tämän yhteistyön myötä miettiä jo etukäteen mitä messuilta odotan ja sehän ei ollut vaikeaa laisinkaan. Mielessä on jo muutamia ihan spesifejä juttuja ja ainahan messut ovat yllättäneet jollain ihan uudellakin.

Ensinnä toivon löytäväni sieltä ihania luonnonmateriaaleja tekstiilien muodossa. Olen kovasti kiinnostunut esim. matoista ihan oman tarpeen vuoksi. Myös vuodevaatteet, pyyhkeet ja muut sisustustekstiilit ovat lähellä sydäntä. Kaikki ekologiset juutit, hamput, pellavat la luomupuuvillat ovat parasta mitä tiedän ja uskon vakaasti että niitä messuilla tänäkin vuonna esillä taas on.

Ja kaikki mikä on tehty villasta kiinnostaa myös kovasti. Haaveissa olisi ihan konkreettisesti lampaanvillalla täytetyt peitot ja tyynyt sekä tietysti taljat, niihin olen sisustuksessa ihan heikkona.

Käsintehdyt tuotteet ovat myös asioita joita etsin ja mitä perinteellisimmin menetelmin tehdyt sitä varmemmin tykkään. 

Toinen sydäntä lähellä oleva on kierrätysmateriaalit ja niistä valmistetut tuotteet sekä ihan oikeasti vanhat tavarat. Molempia on aina messuilla ollut esillä kiitettävästi ja antiikkipuolella olen viettänyt yleensä eniten aikaa.

Tykkään myös kun vanhasta ja tarpeettomasta tehdään uutta, kun toiselle roska muuttuu toiselle tarpeelliseksi. Kaikki uudet innovaatiot tällä saralla ovat mieleeni erityisesti oli se sitten huonekalu, käyttöesine tai taideteos. 

Ja kolmanneksi haluaisin löytää jotain innovatiivistä mikä liittyy kotitalouksien kierrätykseen ja sisustukseen yhdessä, eli jotain uusia ratkaisuja siihen kuinka kierrättäminen sujuu sisustukseen sointumalla. Oma ratkaisuni asiaan on jo mitä herkullisin porsuan pienen kyläkaupan myötä, mutta muihinkin tyyleihin sopivia ratkaisuja tahtoisin nähdä. Ihan konkreettisena esimerkkinä kiinostelisivat keittiökompostorit. 

Uskon että varmasti saan jokaiselle toiveelleni vastinetta messuilta ja paljon muutakin. Joka kerta olen sieltä mieli täynnä ideoita ja uusia juttuja lähtenyt, enkä kertaakaan ihan tyhjin käsinkään. Forma ja Antiikki tarjoavat aina niin vastustamattomia valikoimia että siellä tulee vähän tuhlailtua rahaakin.

Tiedän että tämän vuoden messut eivät tee poikkeusta tähän. On jo nyt ihan hykerryttävää ajatella sitä mitä kaikkea ensi viikolla siellä näenkään. Ei muuta kun mukavat kengät jalkaan ja messuilemaan.


In collaboration with: Habitare and A-lehdet.

I was asked to select some of my favorites I wish to find from Habitare fair this year and so I did. I wish to find organic materials, handmade items, recycled and reused materials and something new to help households recycle their waste in style. I'm also keen to find some antiques among cool vintage stuff.  
I'm sure I'm going to find all this and so much more as the fair has never let me down the past couple of years I've visited there.

Habitare 7.-11.9.2016 Interior, Design & Furniture fair. Messukeskus Helsinki, expo and convention centre.

2 kommenttia:

  1. Jovelan Johanna blogissaan kehuu hankkimiaan kotimaisia villatäytteisiä peittoja todella mukaviksi ja lämpöisiksi. Olisi tarpeen talvella omillekin paleleville varpaille.

    VastaaPoista
  2. Hienoja toiveita - jään innolla odottamaan, mitä sieltä löydät ja mitä meille esittelet :)

    VastaaPoista