sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kolme

Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica
Mennyt kesä ei sitten antanut tehdä tätä maalausprojektia kunnialla loppuun. Hyvään alkuun päästiin kyllä ja sitten alkoi sääherra näytellä oikkujaan. Pellavaöljymaali tarvitsee kuivuakseen aikaa ja valoa ja pihallamme mellasti koko kesän kyllä sellaiset sääilmiöt ettei tosikaan. Nämäkin kolme kalustetta saatiin tehtyä yksi kerrallaan aina kun hyvä sää heltisi ja sitten loppui usko koko kesään. Jos ei satanut tai ollut liian helteistä tuli taivaan täydeltä tuulta ja koivunsiementä. 

Mutta on nyt sentään kolme ja nekin vasta yhdellä kerroksella maalia. Tosi hyvä peitto ja kestävyys kyllä silläkin. Eivät ole olleet moksiskaan säistä vaan ovat uineet tuolla vesisateessa ihan tyytyväisinä. Ja niin nätiltä näyttää tämä väri tässä pihassa, ai että.

Täytyy nyt toivoa että talvesta tulisi valoisa, ainakin lopputalvesta, sillä kaluston maalaus täytyy tehdä silloin sisätiloissa loppuun. Tämän kesän jälkeen minulla ei ole enää minkäänlaista luottoa jättää tätä projektia odottamaan ensi kesän sääyllätyksiä. Haluan keväällä nostaa sen valmiina esille ja vain nauttia niistä grillijuhlista ja kauniista kattauksista ulkona, mitkä tänä kesänä jäivät lähes tyystin väliin.

In collaboration with Domus Classica.  This summer was the worst to try to do this painting project. First it was too hot, then too rainy then the air was full of birch seed and then it started raining again. No chance to dry these outdoors with natural light the paint needs. Luckily we had the energy to monitor the weathers carefully for a while and paint these three peaces with the first coat before the summer just stopped being here. These three have survived this weather unbelievably well with just the one coat of paint on. No harm done of the soaking on the yard and the color looks sooo gooood.  I'll have to finish this project indoors this winter. I'm not going to take any chances with next summers weather surprises. 

2 kommenttia: