torstai 12. marraskuuta 2015

Pöntölle juhlakorut

Halusin keksiä työhuoneen pönttöuunille jotain uutta koristusta täksi jouluksi ja sain tällaisen idean. Vähän kun olisi koruja tuolla yllä. Varastoistani löysin sopivia kettinginpalasia ja kupariset "helminauhat" askartelin tyhjistä limutölkeistä ja maalasin spraymaalilla. Aika helppo idea saada juhlavaa näköä pönttikseen.

Mietin tuota koristusta kyllä tovin jos toisenkin kun pitää ottaa huomioon paloturvallisuus tulisijan ollessa kyse. Kaikki ketjut ovat metallia ja ne ovat tuossa niin tukevasti kiinni, ettei pienintäkään riskiä niiden putoamisesta ole. Ne voi myös näpsästi ottaa pois välillä, koukuilla kun ovat, mutta toisaalta eipä tuota näillä keleillä vielä kovin lämmitetä, niin etteivät nuo tuossa kovin kuumiksi edes tule.

Aika vinkeät olivat tölkkihelmet ennen kun maalasin ne kuparisiksi, niin kun allaolevasta kuvasta näkyy. Tykkäsin niistä kovasti noinkin, olivat niin kivan kierrätyshenkiset, mutta tähän torppaan ja tyyliin kuitenkin aivan liian värikkäät.

I had an idea to put old chains and "pearls" made out of tin cans to decorate my tin stove in my work room. I really like the outcome. It really looks like it has some jewellery on it now. I loved the tin can pears as they were, but painted them copper since they were too colorful for my house.

8 kommenttia: